Antena 3 CNN Show Showbiz Clody Bertola, legendă a teatrului românesc, a încetat din viaţă

Clody Bertola, legendă a teatrului românesc, a încetat din viaţă

Clody Bertola, legendă a teatrului românesc, a încetat din viaţă
28 Dec 2007   •   14:37

Actriţa de teatru şi film Clody Bertola a încetat din viaţă, la vârsta de 94 de ani, a anunţat UNITER. Clody Bertola, născută în 1913, la Bucureşti, este cunoscută şi din filmele româneşti "Profetul, aurul şi ardelenii", "Ciprian Porumbescu", "Facerea lumii", "Felix şi Otilia", "Ciulinii Bărăganului". Celebră pentru apariţiile sale în piese ca "Cea din urmă", "Sfânta Ioana", "Cum vă place", "Elisabeta I", "Opera de trei parale", "Pescăruşul" şi rolul memorabil din spectacolul "Un tramvai numit dorinţă?, Clody este o legendă a teatrului românesc. Cariera ei se leagă de cea a Teatrului Bulandra, la care se adaugă rolurile de la Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional din Bucureşti şi Teatrul Mic.

Fostul său soţ, regizorul Liviu Ciulei, a descris-o ca fiind "cea mai mare actriţă" cu care a lucrat vreodată, iar Lucian Pintilie, actualul partener de viaţă, a apreciat-o ca fiind "fecioara exemplară, întruchipare şcolăresc-exemplară de cuminţenie, spiritualitate şi puritate".

De asemenea, Emil Cioran a scris, referindu-se la Clody Bertola: "Fata asta e ca o cruce pe care să o porţi pe piept".

Corpul neînsufleţit al actriţei va fi depus vineri după-amiază la capela catolică a Cimitirului Bellu, iar slujba va avea loc luni, la Crematoriul Uman Vitan Bârzeşti.
Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close