Antena 3 CNN Show Showbiz Coldplay, acuzaţi de Satriani: Viva la Vida este plagiat

Coldplay, acuzaţi de Satriani: Viva la Vida este plagiat

Coldplay, acuzaţi de Satriani: Viva la Vida este plagiat
06 Dec 2008   •   17:02

Joe Satriani a dat în judecată membrii trupei Coldplay, acuzându-i că ar fi copiat una dintre melodiile sale. Procesul de încălcare a drepturilor de autor intentat de către Satriani a fost înregistrat joi, la Curtea Federală Los Angeles. Chitaristul, în vârstă de 52 de ani, susţine că trupa Coldplay a copiat ?părţi importante" din melodia lui, ?If I Could Fly", din 2004.
Hitul Coldplay, nominalizat pentru şapte premii Grammy, este prima melodie a unui grup britanic care a ajuns numărul 1 în topul Billboard Hot 100. În afară de Billboard Hot 100, Viva la Vida a trecut prin toate topurile de specialitate la care se încadrează trupa Coldplay şi anume: Hot 100 Airplay, Billboard Modern Rock Tracks, UK Singles Chart, aflându-se pe locul 1 în mai multe topuri.
Trupa Coldplay nu se află la prima acuzaţie de acest tip, fiind acuzaţi de plagiat şi de către trupa Creaky Boards. Andrew Hoepfner, membru al trupei Creaky Boards, a declarat că solistul vocal al trupei Coldplay, Chris Martin, a auzit melodia ?The Songs I Didn't Write" în octombrie 2007 într-un concert live. Trupa care a lansat aceste acuzaţii a făcut un clip în care prezintă secţiuni din ambele melodii.
Coldplay, a respins acuzaţiile, susţinând că există un demo al piesei ?Viva la Vida? încă din martie 2007, cu mult timp înainte de concertul susţinut de Creaky Boards. Ulterior, acuzaţiile au fost retrase, trupa Creaky Boards declarând că e posibil ca ambele melodii să se fi inspirat din jocul video The Legend of Zelda.
Coldplay - Viva la vida

Joe Satriani - If I Could Fly

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: plagiat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close