Antena 3 CNN Show Showbiz Comemorare în lumea muzicii. 31 de ani de la moartea lui Elvis Presley

Comemorare în lumea muzicii. 31 de ani de la moartea lui Elvis Presley

Comemorare în lumea muzicii. 31 de ani de la moartea lui Elvis Presley
16 Aug 2008   •   10:36

Sâmbătă se împlinesc 31 de ani de când regele rockului, Elvis Presley, şi-a părăsit pentru totdeauna admiratorii. Muzica şi legenda sa rămân, însă, mereu la fel de vii. În ultimele decenii au apărut şi s-au stins multe stele ale rockului, dar niciuna nu a strălucit atât de puternic ca Elvis Presley.El este cel care a îmbinat sunetul baladelor country cu ritmul cântecelor religioase tradiţionale „gospel” pentru a da naştere muzicii cunoscute astăzi sub numele de rock'n'roll.

Născut în 1935, Elvis şi-a înregistrat primele cântece la 20 de ani, într-un mic studiou din Memphis, Tennessee. Un an mai târziu cucerea deja topurile din Statele Unite şi restul lumii. Hiturile în serie şi mai ales evoluţiile pe scenă i-au adus, foarte repede, milioane de admiratori fanatici. Invitat la Hollywood, Elvis Presley a devenit şi vedetă de cinema, după câteva filme produse special pentru el.

Fulminanta carieră nu a fost întreruptă nici de serviciul militar, pe care Presley a dorit să-l efectueze ca orice soldat de rând, deşi Pentagonul vroia să-l repartizeze într-o unitate artistică specială. În anii '70, însă, stresul a început să-şi facă simţit efectul asupra sănătăţii lui Elvis, care a trecut şi prin divorţul de marea sa iubire, Priscilla.

Supraponderal şi dependent de medicamente, Regele era uneori greu de recunoscut pe scenă. Pe 16 august 1977, trupul neînsufleţit al lui Elvis a fost găsit în reşedinţa sa din Memphis, Graceland, devenită de atunci loc de pelerinaj.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close