Antena 3 CNN Show Showbiz Concert pentru pace la graniţa dintre Columbia şi Venezuela (VIDEO)

Concert pentru pace la graniţa dintre Columbia şi Venezuela (VIDEO)

Concert pentru pace la graniţa dintre Columbia şi Venezuela <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Mar 2008   •   10:44

400.000 de oameni au participat duminică la un concert al păcii, organizat la graniţa Columbiei cu Venezuela. Interpreţii Juanes şi Alejandro Sanz au fost printre vedetele care au cântat în faţa mulţimii, îmbrăcaţi în alb. Evenimentul intervine după ce la începutul lunii, relaţiile diplomatice între Columbia şi Venezuela s-au deteriorat. Conflictul a fost declanşat de un raid militar columbian pe teritoriul Ecuadorului, în care a fost ucis ?numărul doi? al gherilei comuniste din Columbia.

Evenimentul, denumit ?pace fără frontiere? a strâns la graniţa dintre Venezuela şi Columbia în jur de 400.000 de oameni, plus numeroase vedete latino-americane, îmbrăcate în alb. Concertul este unul istoric şi reprezintă un apel la pace între cele două ţări.

PESTE 400.000 DE OAMENI S-AU ADUNAT LA CONCERT  

Muzicieni latini, printre care, Juanes şi Alexandro Sanz, au concertat pe o scenă creată special peste Podul Simon Bolivar, care leagă localitatea columbiană Cucuta de oraşul venezuelean, San Antonio. Preşedintele columbian, Alvaro Uribe îşi anunţase şi el participarea, însă a refuzat să mai asiste la concert după ce Juanes i-a spus că nu este un eveniment politic.

La începutul lunii, Venezuela, Columbia şi Ecuador au fost la un pas de război, după ce armata columbiană a ucis un lider al grupării teroriste FARC, în timpul unui raid aerian în Ecuador. Venezuela a acuzat atunci Columbia că a încălcat suveranitatea Ecuadorului, iar la 6 martie, preşedintele Hugo Chavez anunţa că ţara sa a trimis la frontiera columbiană unităţi de tancuri, avioane şi nave militare.

Antena 3

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close