Antena 3 CNN Show Showbiz Concert U2, la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Concert U2, la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Concert U2, la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului
Sursa foto: u2
06 Noi 2009   •   14:02

Spectacol la 20 de ani de la căderea zidului Berlinului. Peste 10.000 de oameni au asistat în Germania la un concert la care au luat parte irlandezii de la U2 şi rapperul american Jay-Z.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorilor dedicate celor 20 de ani de la căderea zidului Berlinului. Irlandezii au avut şi o surpriză pentru fanii germani: l-au invitat alături de ei pe rapperul american Jay-Z.

Concertul de la Poarta Brandenburg este numai unul dintre evenimentele organizate în aceste zile în Germania. Hotelurile din Berlin sunt deja pline de invitaţi veniţi să asiste la evenimentul din 9 noiembrie.

Organizatorii au mai pregătit la Poarta Brandeburg un concert în aer liber susţinut de orchestra Operei din Berlin. În plus, mii de piese de domino din polistiren cu înălţimea de 2,50 metri vor fi rostogolite simbolic pe distanţa de doi kilometri în plin centrul capitalei, pentru a reaminti căderea Zidului care a divizat oraşul.

La ceremonii vor fi prezenţi şi trei lideri din timpul Razboiul Rece - Helmut Kohl, George Bush senior şi Mihail Gorbaciov. Ei se vor întâlni sâmbată cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Zidul Berlinului a fost o barieră de separare între Berlinul Occidental şi Republica Democrată Germană pentru aproape 28 de ani. A fost demolat în 9 noiembrie 1989 şi a dat startul reunificării Germaniei, care a fost încheiată în mod oficial pe 3 octombrie 1990.

Antena 3

×
Subiecte în articol: U2 concert Zidul Berlinului
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close