Antena 3 CNN Show Showbiz Criticii din LA au decis: Filmul de animaţie "Wall-E", este cel mai bun film al anului

Criticii din LA au decis: Filmul de animaţie "Wall-E", este cel mai bun film al anului

Criticii din LA au decis: Filmul de animaţie "Wall-E", este cel mai bun film al anului
10 Dec 2008   •   15:00

Lungmetrajul animat "Wall-E", de Andrew Stanton, a primit titlul de Cel mai bun film al anului 2008 din partea Asociaţiei Criticilor din Los Angeles (LAFCA), gala de premiere urmând să aibă loc pe 12 ianuarie, informează Reuters. Alegerea este considerată de cineaşti o mare surpriză în sezonul care precedă premiile Oscar, deoarece criticii au preferat întotdeauna producţiile dramatice, care abordează subiecte legate de slăbiciunile umane şi în care joacă actori profesionişti, nu personaje de desene animate.
"Wall-E" s-a dovedit totuşi a fi favorit atât al criticilor, cât şi al publicului, în acest an, după ce a obţinut încasări de 490 de milioane de dolari. La rândul lui, "Cavalerul negru" a avut un mare succes la public, obţinând aproape un miliard de dolari din biletele vândute la nivel mondial.
Cel mai bun actor al anului a fost desemnat Sean Penn, pentru rolul din drama "Milk", în timp ce britanica Sally Hawkins a fost desemnată Cea mai bună actriţă a anului, pentru partitura din filmul "Happy-Go-Lucky".
Un alt britanic, Danny Boyle, a primit titlul de Cel mai bun regizor, pentru "Slumdog Millionaire", o dramă despre un tânăr indian care a câştigat un concurs de televiziune.
Totodată, LAFCA l-a desemnat pe regretatul actor australian Heath Ledger, decedat la începutul lui 2008, în urma unei supradoze accidentale de medicamente, drept Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru interpretarea maleficului Joker din "Cavalerul Negru". Actriţa spaniolă Penelope Cruz a fost desemnată Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru partiturile din "Vicky Cristina Barcelona" şi "Elegy".
Premiul pentru Cel mai bun scenariu i-a revenit lui Mike Leigh, pentru filmul "Happy-Go-Lucky", în timp ce "Natură moartă/ Still Life", în regia chinezului Jia Zhangke, a fost desemnat Cel mai bun film străin.
De asemenea, "Man on Wire", regizat de James Marsh, a fost desemnat Cel mai bun documentar, "Vals cu Bashir", al israelianului Ari Folman, a primit titlul de cel mai bun lungmetraj animat, în timp ce premiul "New Generation" i-a fost acordat regizorului Steve McQueen, pentru drama "Hunger".
Gala premiilor LAFCA va avea loc pe 12 ianuarie, la Los Angeles.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: animatie
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close