Antena 3 CNN Show Showbiz Cuba. Clubul de noapte Tropicana a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare (VIDEO)

Cuba. Clubul de noapte Tropicana a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare (VIDEO)

Cuba. Clubul de noapte Tropicana a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare (VIDEO)
30 Dec 2009   •   15:22

Clubul de noapte Tropicana, unul dintre cele mai cunoscute din lume, a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, localul cubanez a găzduit un show de zile mari, aşa cum de altfel şi-a obişnuit clienţii, de-a lungul timpului.

Femei sumar îmbrăcate dansând pe ritmuri de samba şi salsa, jocuri de lumină spectaculoase şi public cu dare de mână. Pe scurt, o noapte incendiară în faimosul club Tropicana.

Spectacolul a inclus şi un omagiu adus unora dintre starurile care au urcat pe scena celebrului local, de-a lungul timpului. Este vorba, printre alţii, despre Nat King Cole, Carmen Miranda sau Rita Montaner.

Tropicana s-a deschis în anul 1939. Găzduia un cazinou şi un club de noapte. În anii care au precedat revoluţia cubaneză din 1959, multe celebrităţi, precum Marlon Brando, Ava Gardner sau Maurice Chevalier i-au călcat pragul, fie în calitate de performeri sau doar ca simpli clienţi.

După venirea la putere a lui Fidel Castro la 1 ianuarie 1959, majoritatea cazinourilor şi a cluburilor de noapte au fost închise. Nu şi Tropicana. Clubul a rămas deschis, datorită faimei de care se bucura.

Ca şi în trecut, şi acum clubul reprezintă unul dintre simbolurile culturale ale Cubei.

Cum preţul unui bilet de intrare reprezintă echivalentul a aproape 80 de dolari americani sau puţin sub 60 de euro - adică, de trei-patru ori salariul mediu în Cuba - majoritatea celor care-i trec pragul sunt turişti străini.

Directorul localului spune că acesta este şi o importantă sursă de venit pentru Cuba, în condiţiile în care doar anul acesta Tropicana a avut 250.000 de clienţi.




Antena 3

×
Subiecte în articol: Cuba
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close