Antena 3 CNN Show Showbiz Dave Gahan, operat cu succes de o tumoare canceroasă. Depeche Mode îşi reia turneul pe 8 iunie

Dave Gahan, operat cu succes de o tumoare canceroasă. Depeche Mode îşi reia turneul pe 8 iunie

Dave Gahan, operat cu succes de o tumoare canceroasă. Depeche Mode îşi reia turneul pe 8 iunie
28 Mai 2009   •   17:16

Depeche Mode îşi reia turneul pe 8 iunie, după ce a anulat încă două concerte şi a amânat alte cinci, din cauza că solistul Dave Gahan a fost nevoit să se interneze după ce s-a îmbolnăvit de gastroenterită. Potrivit site-ului oficial al trupei britanice, citat de Mediafax, Dave Gahan a fost supus unei operaţii chirurgicale după ce medicii i-au descoperit şi o tumoare malignă la vezica urinară.

În urma intervenţiei i-a fost îndepărtată "cu succes" o tumoare cu grad mic de malignitate dezvoltată în vezica urinară.

Solistul trupei a fost sfătuit de medici să ia o pauză pentru a se recupera complet, până pe 8 iunie, dată când este programat concertul de la Leipzig, primul pe care Dave Gahan îl va susţine după intervenţia chirugicală.

Solistul le-a mulţumit fanilor săi pentru susţinere, înţelegere şi răbdare. În acelaşi timp, trupa britanică şi-a exprimat regretul faţă de problemele provocate dup anularea sau amânarea anumitor show-uri.

Trupa şi-a amânat concertele pe trebuia să le susţină pe 30 mai, la Londra, 2 iunie - Hamburg, 4 şi 5 iunie - Dusseldorf şi 2 iulie ? Bergen. Show-urile de pe 31 mai - festivalul Pinkpop şi 7 iunie - Leipzig au fost anulate.


Deocamdată nu a fost luată nici o decizie în privinţa concertelor reprogramate, printre care şi cel de la Bucureşti. Pentru a putea fi stabilite noi date de concert trebuie luată în calcul disponibilitea locaţiilor, dar şi ruta turneului.

"Ne bucurăm că Dave este în afara oricărui pericol şi că trupa va relua turneul, sunt veşti bune pentru toţi fanii Depeche Mode", a declarat Laura Coroianu, director executiv Emagic, compania organizatoare a concertului Depeche Mode din Capitală, citată de Mediafax.

"Era de aşteptat ca noi concerte să se contramandeze, starea de sănătate a lui Dave este prioritatea numărul unu a trupei în acest moment. Oricum, acest lucru nu influenţează reprogramarea show-ului de la Bucureşti, ne aflăm în continuare în discuţii cu managementul Depeche Mode pentru noua dată. Decizia finală depinde de mai multe variabile, cel mai probabil vom avea un răspuns oficial privind data exactă în perioada imediat următoare", a mai precizat Laura Coroianu.

În mesajul postat pe site-ul oficial, Depeche Mode îşi sfătuieşte fanii să păstreze biletele de la concertele amânate, acestea urmând a fi valabile de îndată ce sunt reprogramate show-urile.

La data de 12 mai, în oraşul Atena, Dave Gahan a fost internat de urgenţă, fiind suspectat de gastroenterită, informaţie care a fost confirmată ulterior de reprezentanţii formaţiei.

Depeche Mode şi-a amânat spectacolele pe care ar fi urmat să le susţină la Istanbul (14 mai), Bucureşti (16 mai), Sofia (18 mai), Belgrad (20 mai), Zagreb (21 mai), Varşovia (23 mai), Riga (25 mai) şi Vilnius (27 mai).

Concertul de pe 16 mai făcea parte din turneul de promovare a albumului "Sounds of the Universe", cel de-al 12-lea material de studio al muzicienilor britanici, din 1981 până în prezent.

Anetna3.ro

×
Subiecte în articol: Depeche Mode
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close