Antena 3 CNN Show Showbiz Desenul animat Bambi, cel mai ?lacrimogen? film al tuturor timpurilor

Desenul animat Bambi, cel mai ?lacrimogen? film al tuturor timpurilor

Desenul animat Bambi, cel mai ?lacrimogen? film al tuturor timpurilor
13 Oct 2008   •   14:46

Filmul de dragoste şi de viaţă care urmăreşte povestea unui pui de căprioară a impresionat generaţii de fani de la lansarea lui. Bambi, o peliculă animată creată de Walt Disney în 1942, a fost desemnată cel mai lacrimogen film al tuturor timpurilor, în ciuda vechimii lui de 66 de ani.
În urma unui sondaj online la care au participat 3.000 de oameni, ?momentul care a pus un nod în gât? la 18% dintre votanţi a fost cel în care mama lui Bambi este împuşcată de vânători. Moartea ei nu este arătată în film, însă tatăl lui Bambi îi zice pe un ton scăzut: ?Mama ta nu mai poate fi cu tine?.


A fost un moment care l-a determinat pe Sir Paul McCartney să devină vegetarian. Într-un interviu acordat acum trei ani de zile, celebrul cântăreţ, a declarat: ?Cred că acest film m-a făcut să cresc gândindu-mă că vânătoarea nu este grozavă?.
Filmul Ghost, cu Patrick Swayze şi Demi Moore în rolurile principale, s-a clasat pe locul doi în respectivul sondaj de opinie, cu 16% din voturi. Un alt film animat al Disney, ?Regele Leu?, a fost clasat pe locul trei, la egalitate cu pelicula ET a lui Steven Spielberg, ambele obţinând câte 14% din voturi, informează Telegraph.co.uk.
Filmele Titanic, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet, şi Philadelphia, cu Tom Hanks în rol de avocat homosexual bolnav de sida, se află şi ele în topul zece al celor mai lacrimogene filme, alături de Beaches, Watership Down, Steel Magnolias şi Boys Don't Cry.

×
Subiecte în articol: Titanic Philadelphia
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close