Antena 3 CNN Show Showbiz Deznodământul ultimei cărţi din seria Harry Potter pe Internet

Deznodământul ultimei cărţi din seria Harry Potter pe Internet

Deznodământul ultimei cărţi din seria Harry Potter pe Internet
18 Iul 2007   •   21:05

Pagini din manuscrisul original al ultimei cărţi din seria Harry Potter au fost publicate pe internet, deşi măsuri de siguranţă fără precedent fuseseră luate de către editura responsabilă cu publicarea volumului ?Harry Potter şi sfinţii mortali?, a confirmat miercuri avocatul scriitoarei JK Rowling. Acest lucru se întâmplă cu câteva zile înainte de mult aşteptata lansare, de vineri noapte.

Editura Bloomsbury, care se ocupă de publicarea cărţii în Marea Britanie, a subliniat că o grămadă de presupuse pagini din ultimul volum Harry Potter circulă pe internet. ?Oamenii postează foarte multe materiale online. Există diverse variante şi este foarte simplu să foloseşti programul de editare Photoshop pentru pentru a face un material veridic. Noi rugăm oamenii să nu strice surpriza fanilor cărţii?, a declarat purtătorul de cuvânt al Bloomsbury.

Deja fanii îşi manifestă indignarea şi cer ca astfel de materialele să nu mai fie promovate. Purtătorul de cuvânt al editurii din Statele Unite, responsabilă cu publicarea ultimului volum, susţine că aşa-zisul manuscris al cărţii postat pe un site canadian Isohunt, aduce confuzie în rândul fanilor şi a precizat că avocaţii editurii pe care o reprezintă încearcă să menţină cât mai scăzut nivelul traficului cu astfel de falsuri şi să înlăture aceste materiale de pe site-urile de interes pentru fanii Harry Potter.

Site-uri precum Theleakycauldron.org şi Mugglenet.com, preferate ale fanilor seriei Harry Potter, au decis să înlăture orice materiale care se vor a fi originale şi dezvăluie soarta personajelor.

Însăşi autoarea volumelor seriei, JK Rowling dezvăluise fanilor că două dintre personajele principale îşi vor găsi sfârşitul în ultima carte Harry Potter, ceea ce a condus la organizarea unor pariuri aprinse. Tot miercuri aceste pariuri au fost anulate, deoarece se poate ca unii dintre participanţi să fi citit deja deznodământul poveştii.

Antena 3.ro

Citiţi mai multe detalii pe Times Online

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close