Antena 3 CNN Show Showbiz Don LaFontaine, vocea Hollywoodului, a amuţit pentru totdeauna

Don LaFontaine, vocea Hollywoodului, a amuţit pentru totdeauna

Don LaFontaine, vocea Hollywoodului, a amuţit pentru totdeauna
03 Sep 2008   •   20:58

Cel mai cunoscut voice-over al Hollywoodului s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani. Lui îi este atribuită invenţia trailerului modern de film, vocea sa gravă şi timbrul său unic apărând în clipurile publicitare a mai bine de 5.000 de filme şi în peste 350.000 de reclame.

Devenit la fel de celebru ca şi filmele pe care le promova, Don LaFontaine a fost imitat şi parodiat însă niciodată egalat. El şi echipa sa au creat câteva clişee cinematografice care vor rămâne pentru totdeauna în memoria afectivă a publicului: ?Nowhere to run, nowhere to hide, and no way out? (Nicăieri unde să fugi, să te ascunzi, nicio cale de scăpare) sau fraza cel mai des folosită ca introducere: ?In a world where . . ." (Într-o lume în care...)

Într-o lume în care formatul trailerului de film era în fază de proiect, iar persoana care trebuia să anunţe în mod oficial lansarea unei pelicule n-a putut ajunge la timp, Don LaFontaine l-a înlocuit, mai întâi temporar şi apoi permanent.

El a devenit "vocea" Paramount Pictures din1978 până în 1981, devenind apoi vicepreşedinte al acestui studio de film. A dus totuşi dorul meseriei sale şi a revenit la voice-over pe cont propriu. Vocea sa este recunoscută pe tot mapamondul, LaFontaine fiind supranumit "vocea lui Dumnezeu".

Don s-a stins din viaţă luni, în Los Angeles, ca urmare a unor complicaţii de ordin medical. Lumea filmului nu va ma suna niciodată la fel.



Sursa foto: timesonline.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close