Antena 3 CNN Show Showbiz Efectul Kosovo. Serbia suspendă pregătirile pentru Eurovision

Efectul Kosovo. Serbia suspendă pregătirile pentru Eurovision

Efectul Kosovo. Serbia suspendă pregătirile pentru Eurovision
19 Feb 2008   •   11:26

?Beovija?, emisiunea de televiziune în urma căreia sunt selectaţi participanţii Serbiei la concursul ?Eurovision?, a fost amânată pentru două sau trei săptămâni, din cauza declarării independenţei de către Kosovo, anunţă presa de la Belgrad. Concursul ar fi trebuit să aibă loc marţi şi miercuri seară.

?Privesc amânarea concursului ca pe o chestiune de responsabilitate naţională. RTS se aşteaptă ca toţi participanţii să accepte decizia pe care am luat-o?, a declarat Sandra Susa, producător executiv de divertisment la televiziunea RTS. Decizia de amânare a show-ului a fost luată în urma consultărilor pe care producătorul le-a avut cu consiliul RTS şi cu directorul televiziunii.

Aleksandar Tijanic, directorul postului naţional de televiziune a declarat că susţine decizia Sandrei Susa. ?Atât participanţii cât şi audienţa se află în prezent într-o situaţie care le este impusă de centrele mondiale ale puterii, aşa că nu simt nevoia să danseze şi să cânte?, a spus Tijanic.

Totuşi, pentru moment, Serbia dă asigurări că Eurovisionul va avea loc anul acesta la Belgrad. "În ceea ce priveşte concursul Eurovision, acesta va avea loc cu siguranţă la datele stabilite, iar ?Beovizija? se va desfăşura în două, maxim trei săptămâni", a declarat Sandra Susa.

Anul acesta, finala concursului internaţional ?Eurovision? ar trebui să se desfăşoare în Serbia deoarece, anul trecut, piesa câstigatoare a fost a interpretei Marija Serifovic, din această ţară. La acest concurs vor participa interpreţi din majoritatea ţărilor europene care au recunoscut independenţa Kosovo. Serbia a anunţat luni că intenţionează să-şi retragă ambasadorii din ţările care au decis să recunoască independenţa provinciei.

Concursul ?Eurovision? din acest an ar trebui să se desfăşoare astfel:
20 mai - Prima semifinala Eurovision 2008, la Belgrad
22 mai - A doua semifinala Eurovision 2008, la Belgrad
24 mai - Finala Eurovision 2008, la Belgrad.

EUROVISION 2007, CÂŞTIGAT DE SERBIA



Antena3.ro

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close