Antena 3 CNN Show Showbiz Eurovision 2009. Câştigătorul va fi ales şi cu ajutorul unui juriu

Eurovision 2009. Câştigătorul va fi ales şi cu ajutorul unui juriu

Eurovision 2009. Câştigătorul va fi ales şi cu ajutorul unui juriu
15 Sep 2008   •   16:28

Începând din anul 2009, Concursul Internaţional Eurovision va avea un câştigător desemnat nu doar în baza voturilor telespectatorilor, ci şi cu ajutorul unui juriu. Acest model mixt de vot, care va îmbina televotingul spectatorilor cu voturile unui juriu, va fi introdus la Moscova pentru a se evita o alegere a învingătorului făcută pe baza unor criterii geografice şi politice.

Detalii despre cum vor fi echilibrate rezultatele vor fi stabilite în următoarele luni, însă un lucru este cert: sistemul de votare din semifinalele concursului rămâne neschimbat. Astfel, telespectatorii vor decide din nou care vor fi cele 18 cântece care se califică în finala din Rusia.

Un sondaj realizat în rândul mai multor şefi de delegaţii ale ţărilor reprezentate în concurs a dezvăluit că majoritatea preferă acest model mixt de vot, care este de asemenea susţinut şi de către fanii concursului. "Nimic nu este mai democratic decât votul publicului. Însă un juriu are posibilitatea să asculte toate piesele de mai multe ori înainte de a se hotărî. În Belgrad am remarcat o diferenţă între votul publicului şi cel al juriilor de rezervă şi credem că o combinaţie între cele două va face show-ul mai interesant", a declararat Svante Stockselius, Executive Supervisor al concursului Eurovision, din partea EBU, citează Mediafax.

Concursul Eurovision 2009 va avea loc la Moscova, în Rusia, între 12 şi 16 mai 2009.

Antena3.ro

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close