Antena 3 CNN Show Showbiz Febra carnavalului de la Rio şi în Europa

Febra carnavalului de la Rio şi în Europa

Febra carnavalului de la Rio şi în Europa
20 Feb 2007   •   10:05

Febra carnavalului nu se face simţită doar la Rio, ci şi în Europa. Mai multe oraşe germane au găzduit parade vesele şi viu colorate, iar locuitorii unui sat din Grecia s-au războit cu... făină, respectând o veche tradiţie. Germanii, cunoscuţi mai degrabă pentru seriozitate, obişnuiesc totuşi să petreacă în voie cel puţin o dată pe an - în carnavalul dinaintea postului Paştilor. Străzile din Koln sau Mainz s-au umplut de personaje voioase, cu peruci, măşti şi costume strălucitoare.

Dar cea mai amplă paradă a avut loc la Dusseldorf, unde aproape un milion de oameni s-au aflat în stradă. Carnavalul de aici este renumit mai ales prin ironia muşcătoare la adresa politicienilor. Anul acesta, parada s-a desfăşurat sub genericul "Iluzii nebuneşti" iar organizatorii au promis glume "şi mai obraznice" ca în anii trecuţi.

În acest timp, în Grecia, locuitorii unui sat pescăresc au încheiat carnavalul aşa cum o fac de mai bine de două secole - printr-un mare război al... făinei. Participanţii îmbrăcaţi asemenea unor extratereştri s-au înfruntat în nori de făină, dar nu albă, ci colorată în diferite nuanţe. Tradiţia datează din vremea Imperiului Otoman, când carnavalul le permitea localnicilor să se joace de-a răscoala. Astăzi, spectacolul atrage tot mai mulţi turişti, chiar şi din străinătate. Cei mai mulţi preferă totuşi să rămână la o depărtare sigură de marea nebunie. Autorităţile locale se bucură de năvala vizitatorilor, chiar dacă va fi nevoie de câteva zile pentru a curăţa urmele bătăii cu făină.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close