Antena 3 CNN Show Showbiz Femeile preferă mai curând efeminaţii decât bărbaţii macho

Femeile preferă mai curând efeminaţii decât bărbaţii macho

Femeile preferă mai curând efeminaţii decât bărbaţii macho
08 Aug 2007   •   13:29

Veşti proaste pentru celebrităţi ca Bruce Willis, Vin Diesel sau Clint Eastwood. Există însă speranţe pentru cei mai puţin ?macho?. În urma unei cercetări, psihologii au arătat că femeile percep ?bărbaţii macho? ca pe potenţiali parteneri în relaţii de scurtă durată. Bărbaţii de tip ?macho? sunt consideraţi a fi infideli, mai reci din punct de vedere afectiv şi mai puţin dedicaţi în rol de tată. Bărbaţii cu trăsături feminine şi ten mai sănătos sunt ideali pentru relaţii de lungă durată, potrivit psihologilor. Femeile preferă ?masculinitatea excesivă? pe termen scurt, consideră conducătorul cercetării, David Perrett de la Universitatea St. Andrews din Scoţia.

Pentru această cercetare au fost chestionate 100 de femei, care au fost rugate să vizioneze imagini cu bărbaţi, transformate digital astfel încât să iasă în evidenţă caracteristicile lor feminine, sau masculine, după caz.

Femeile au fost puse să comenteze pe scurt subiecte ca dominaţia masculină din punct de vedere social, abilităţile bărbaţilor de a fi părinţi şi atractivitatea bărbaţilor.

Scopul acestei cercetări este de a ajuta oamenii să înţeleagă primele impresii pe care şi le formează despre cei din jur, chiar dacă se ajunge până la urmă la discriminare.

Citiţi articolul complet pe Guardian.co

×
Parteneri
Criminalii de la Padina au fost eliberaţi din arest
x close