Antena 3 CNN Show Showbiz Festivalul de film de la Berlin. Omagiul lui Scorsese pentru Rolling Stones

Festivalul de film de la Berlin. Omagiul lui Scorsese pentru Rolling Stones

Festivalul de film de la Berlin. Omagiul lui Scorsese pentru Rolling Stones
08 Feb 2008   •   10:10

Rolling Stones au păşit joi pe covorul roşu al Festivalului Cinematografic de la Berlin, care s-a deschis cu un film al lui Martin Scorsese despre legendarul grup muzical. Mick Jagger şi colegii săi au fost întâmpinaţi de o mulţime entuziastă de fani ai filmului şi ai muzicii rock. Prezenţa celor patru Rolling Stones a încins spiritele încă dinaintea galei de deschidere a Berlinalei. În oraş s-a pornit o adevărată vânătoare după biletele şi invitaţiile la spectacolul inaugural.

Cei care nu au mai prins un loc în sală s-au mulţumit să-i aplaude, la sosire, pe iluştrii muzicieni, încântaţi de această primire ca şi de filmul ce le este dedicat.

?E tare, e fantastic, e minunat, într-adevăr îmi place. Sunt foarte fericit să fiu aici, e mare distracţie, toată lumea e foarte caldă şi suntem încântaţi să fim la acest festival?, a declarat Mick Jagger. ?În film, nu e actorie, sunt eu care-mi fac treaba, şi slavă Domnului că Martin a vrut s-o filmeze... pentru că eu habar n-aveam unde sunt camerele... pur şi simplu mi-am făcut treaba şi ce a ieşit, a ieşit?, a explicat Keith Richards.

Filmul de două ore a fost realizat de Scorsese cu 16 operatori care au filmat două concerte ale grupului din 2006. Cei patru Stones sunt văzuţi din unghiuri cu totul inedite.

Filmul conţine şi imagini de arhivă. Scorsese a explicat că întreaga sa operă a fost inspirată de Rolling Stones, cărora a dorit să le aducă astfel un omagiu.

După acest film prezentat în afara competiţiei, alte 21 de pelicule îşi vor disputa premiile Berlinalei.

La actuala ediţie, România participă cu două filme la secţiunea scurt-metraje şi două prezenţe la târgul proiectelor de film. Actriţa Anamaria Marinca, protagonista din "4, 3, 2", a fost inclusă în programul "Shooting Stars", al noilor vedete.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă teribilă în fața Parcului Crângași din București
x close