Antena 3 CNN Show Showbiz Filmul românesc ?Pescuit sportiv?, premiat la Festivalul de la Mons

Filmul românesc ?Pescuit sportiv?, premiat la Festivalul de la Mons

Filmul românesc ?Pescuit sportiv?, premiat la Festivalul de la Mons
Sursa foto: Pescuit sportiv
23 Feb 2009   •   14:14

Filmul ?Pescuit sportiv?, regizat de Adrian Sitaru, a obţinut Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, anunţă Agerpres. Evenimentul a avut loc în perioada 13-20 februarie.
?Este primul premiu pe care îl iau pentru scenariu şi mă onorează foarte tare. Nefiind scenarist la bază, îmi dă şi mai multă încredere în mine. Chiar dacă nu este un love story clasic, filmul vorbeşte despre dragoste şi mă bucur că această poveste a fost apreciată de un juriu internaţional format din profesionişti?, a declarat regizorul şi scenaristul filmului, Adrian Sitaru.
Premiul i-a fost decernat de una dintre cele mai apreciate actriţe din România, Anamaria Marinca, care a făcut parte din juriul festivalului.
?Discuţiile au fost animate, mai ales cu privire la ?Pescuit sportiv?. Colegii mei s-au plâns de cele 10 minute de ameţeală, provocate de mişcările camerei de la începutul filmului, după care şi-au mărturisit fascinaţia pentru restul poveştii?, a declarat Anamaria Marinca.
?Cu siguranţă a fost cel mai original şi mai controversat film din competiţie. Este un film pe care mi-aş dori să îl mai văd şi care ne-a surprins prin ingenuitate şi naturaleţe?, a adăugat actriţa.
Filmul lui Adrian Sitaru spune povestea unui cuplu care pleacă la picnic într-o zi de duminică pentru a-şi rezolva problemele conjugale.O serie de evenimente ciudate şi neaşteptate transformă această ieşire idilică de sfârşit de săptămână într-o zi stranie. Din distribuţie fac parte actorii Adrian Titieni, Ioana Flora şi Maria Dinulescu.
Lungmetrajul lui Sitaru a fost apreciat şi de critica franceză. Potrivit cotidianului Le Figaro, regizorul a realizat filmul într-un stil profund şi personal. Producţia a apărut în cinematografele româneşti pe 13 februarie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close