Antena 3 CNN Show Showbiz Filmul ?The Hurt Locker?, regizat de fosta soţie a lui James Cameron, a obţinut şase premii BAFTA

Filmul ?The Hurt Locker?, regizat de fosta soţie a lui James Cameron, a obţinut şase premii BAFTA

Filmul ?The Hurt Locker?, regizat de fosta soţie a lui James Cameron, a obţinut şase premii BAFTA
Sursa foto: Kathryn Bigelow
22 Feb 2010   •   09:05

Filmul american cu buget modest, "The Hurt Locker", a învins duminică superproducţia "Avatar", la gala premiilor BAFTA, echivalentul britanic al premiilor Oscar. Pelicula regizoarei americane Kathryn Bigelow a fost distinsă cu şase premii, între care şi trofeul celui mai bun film, iar "Avatar"-ul lui James Cameron s-a mulţumit doar cu două. Duelul a fost urmărit cu mult interes, deoarece Kathryn Bigelow este fosta soţie a lui James Cameron.

James Cameron s-a aflat printre cei care au aplaudat-o puternic pe Kathryn Bigelow, devenită, dumnică, prima femeie laureată cu un premiu Bafta pentru regie.

Acesta a fost însă doar unul din cele şase premii cucerite de "The Hurt Locker", încununat şi cu trofeul celui mai bun film. Pelicula urmăreşte activitatea unei echipe de genişti militari în Irak şi surprinde tensiunea în care militarii se străduiesc să dezamorseze bombele neexplodate.

Premiile pentru roluri principale au fost cucerite de actori britanici, uşor favorizaţi, prin tradiţie, de juriul de la Londra. Laureat al premiului de interpretare masculină, pentru rolul unui profesor homosexual din filmul "A Single Man", Colin Firth a mulţumit printr-un discurs care a destins spectatorii.

Premiul Orange, decernat prin votul publicului, a fost cucerit de vedeta din "Twilight", Kristen Stewart. Ultima producţie a lui Quentin Tarantino s-a ales doar cu premiul pentru rol secundar masculin, decernat lui Christoph Waltz, laureat şi la Cannes pentru acelaşi rol.

Iar "Avatar", nominalizat la opt categorii, a primit doar trofeele pentru decor şi efecte speciale. Un palmares care va fi urmărit cu atenţie şi de votanţii premiilor Oscar.

TRAILERUL FILMULUI THE HURT LOCKER


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: film Avatar
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close