Antena 3 CNN Show Showbiz Gianna Nannini, show incendiar la Bucureşti

Gianna Nannini, show incendiar la Bucureşti

Gianna Nannini, show incendiar la Bucureşti
23 Sep 2008   •   09:09

                  Artista de origine italiană Gianna Nannini a făcut furori, luni seara, la Bucureşti în ultimul său concert din turneul GIANNABEST. Gianna Nannini a ridicat în picioare peste 4.000 de spectatori cu cântece precum "Profumo", "I Maschi", "Meravigliosa Creatura", "Bello e Impossibile", "Aria" sau "Un'Estate Italiana".

Artista şi-a reconfirmat statutul de star pop-rock, transformând scena Arenelor Romane într-o explozie de sunet, lumină şi energie. A impresionat prin prestaţia artistică şi prin vocea sa inconfundabilă.

Gianna a intrat pe scenă, în forţă, în jurul orei 20,30 şi a deschis concertul cu melodia "Mosca Cieca", şi-a salutat publicul şi a continuat în aceeaşi notă cu "Revolution", "Suicido D'amore", "Radio Baccano", "America", "Scandalo" sau "I Maschi".

Artista a avut prestaţii la chitară, pian şi chiar la tobe. În timpul melodiei "Bello e Impossibile", artista a sărit peste toboşar, l-a îmbrăţişat şi a oferit împreună cu acesta o scurtă demonstraţie.

Alături de cei şase instrumentişti ai săi, Hans Maahn, Stephan Ebn, Thomas Lang - care a mai colaborat şi cu alte nume grele precum Robbie Williams, Bonnie Tyler sau Kylie Minogue, Giacomo Castellano, Davide Ferrario, Davide Tagliapietra, s-a aflat şi violonistul de origine română Bazil Stănescu, alături de care a interpretat piesa "Ragazzo dell'Europa".

Concertul, care a durat în jur de o oră şi jumătate, s-a încheiat cu melodia "Un' Estate Italiana" - imnul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, la care publicul a cântat împreună cu ea.

A părăsit scena împreună cu band-ul său în uralele publicului, care nu vroia să se termine o seară atât de frumoasă petrecută în compania unei artiste de mare valoare.

Gianna şi-a lansat primul hit în 1979. Melodia "America" şi albumul "California" au devenit în scurt timp un succes în Europa. Spirit rebel, iniţial cântăreaţă şi compozitoare în stilul anilor '70, ea a descoperit rock-ul în timpul şederii în SUA.

Cu hituri ca "Latin Lover" şi "Profumo", ajunsese pe primele locuri în topurile europene, iar legendarul producător Conny Plank (Eurythmics, Kraftwerk) o aduce pe culmile gloriei. În 1986, piesa "Bello e impossibile" devine un hit internaţional, multipremiat în Italia, Germania, Austria şi Elveţia. Urmează compilaţia "Maschi e altri", care vinde peste un milion de exemplare. Publicul din România o cunoaşte mai ales pentru hiturile "Un'estate italiana", imnul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, şi "I maschi", refren în vogă al anilor '90.

În anul 2004 a lansat albumul "Perle", care conţine piese mai vechi, re-masterizate, lansare urmată de un turneu în Europa Centrală. Anul 2006 îi aduce Giannei două mari realizări: single-ul "Sei nell'anima" ajunge numărul 1 în topurile italiene şi colaborarea cu Andreea Bocelli, concretizată în hitul "Ama Credi E Vai".

Sursă foto: Wikipedia

Agerpres

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close