Antena 3 CNN Show Showbiz Harry Potter vs Hari Puttar. Warner Bros dă în judecată o companie indiană de film

Harry Potter vs Hari Puttar. Warner Bros dă în judecată o companie indiană de film

Harry Potter vs Hari Puttar. Warner Bros dă în judecată o companie indiană de film
26 Aug 2008   •   14:58

Warner Bros, producătorul cunoscutei serii de succes Harry Potter, a acţionat în judecată o companie indiană de producţie a filmelor din cauza numelui folosit de aceasta pentru ultima peliculă, ce urmează a fi lansată la 12 septembrie, - "Hari Puttar - A Comedy Of Terrors" ("Hari Puttar - O comedie a terorilor"), anunţă BBC.

Warner Bros consideră că numele se aseamănă prea mult cu cel al cunoscutului personaj Hary Potter. Un purtător de cuvânt al WB a confirmat procesul intentat companiei Mirchi Movies, cu sediul în Mumbai.

Cazul va fi judecat de Înalta Curte din Mumbai. "Am iniţiat de curând procedurile împotriva părţilor implicate în producţia şi distribuţia unui film intitulat Hari Puttar", a declarat Deborah Lincoln, purtătorul de cuvânt al casei de producţie americane, citată de publicaţia The Hollywood Reporter.

"Warner Bros preţuieşte şi protejează drepturile de proprietate intelectuală. Totuşi, politica noastră nu permite dezvăluirea publică a detaliilor privind litigiul aflat în desfăşurare", a continuat Deborah Lincoln.

"Hari" este un nume popular în India iar "Puttar" înseamnă "fiu" în dialectul Punjabi. Regizat de Rajesh Bajaj şi Lucky Kohli, în filmul Hari Puttar joacă actorii Zain Khan (Hari) împreună cu Zain Khan, unul dintre veteranii Bollywood-ului.

Pelicula prezintă povestea unui băiat de 10 ani care se mută în Anglia împreună cu părinţii săi şi este implicat într-o bătălie pentru un microcip secret.

"Am înregistrat titlul ŤHari Puttarť în 2005 şi este regretabil faptul că Warner Bros a decis să intenteze proces chiar înaintea premierei filmului", a declarat Munish Purii de la Mirchi Movies, pentru The Hollywood Reporter.

Munish Purii a continuat precizând că, în opinia sa, "titlul folosit nu se aseamănă în niciun fel şi nici nu are vreo legătură cu Harry Potter".

Fotografie: Teenhollywood.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close