Antena 3 Show Showbiz Hollywood. Greva scenariştilor este pe sfârşite

Hollywood. Greva scenariştilor este pe sfârşite

10 Feb 2008   •   13:37
Hollywood. Greva scenariştilor este pe sfârşite

Greva scenariştilor de la Hollywood, care a provocat pierderi de sute de milioane de dolari, îşi trăieşte ultimele clipe. Scenariştii au ajuns la o înţelegere cu producătorii şi s-ar putea întoarce la lucru săptămîna viitoare. Scenariştii sunt în grevă de la începutul lunii noiembrie. Ei cer să le fie majorate drepturile de autor, în condiţiile în care creaţiile lor sunt exploatate şi pe Internet. Greva acestora a ţinut în loc filmările pentru zeci de filme şi seriale şi a dus chiar la anularea ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur.

Şi emisiunile de televiziune au avut de suferit, pentru că vedetele americane au fost nevoite să-şi redacteze singure textele, scrise, în mod obişnuit, de scenarişti de succes. Înţelegerea dintre sindicatul aflat în grevă şi producători prevede un nou contract pe trei ani şi o creştere a cuantumului drepturilor de autor de aproximativ 3% anual. Până şi Gala Oscar ar fi fost pusă sub semnul întrebării, dacă nu se ajungea la un acord.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close