Antena 3 CNN Show Showbiz Jackie Chan, recompensat cu titlul de doctor onorific de o universitate din Cambogia

Jackie Chan, recompensat cu titlul de doctor onorific de o universitate din Cambogia

Jackie Chan, recompensat cu titlul de doctor onorific de o universitate din Cambogia
Sursa foto: jackie chan
12 Noi 2009   •   16:46

După atâtea filme de acţiune, Jackie Chan se poate mândri acum şi cu un doctorat în ştiinţe umanistice. Titlul onorific i-a fost acordat de Universitatea din Cambodgia, unde actorul chinez i-a entuziasmat pe studenţi cu un discurs înflăcărat.

Jackie Chan nu este doar actor şi regizor, ci şi un militant activ pentru cauzele umanitare şi tocmai în această calitate a primit doctoratul honoris cauza al Universităţii din Phnom Penh. El a încercat să le explice studenţilor de ce filmele sale sunt atât de violente, deşi, personal, este un om foarte paşnic.

?Filmele mele trebuie să aibă mereu multă acţiune. Dacă nu e vorba de explozii, nu e vorba de război, eu n-am ce să filmez. Eu nu pot face filme de genul celor turnate la templele de la Angkor, cu tot felul de cântece, pupături publicului nu i-ar plăcea să mă vadă în asemenea filme. Aşa că nu mă pot gândi la altceva decât la acţiune?, a explicat actorul.

Jackie Chan i-a îndemnat, de asemenea, pe studenţi să colaboreze fără să ţină seama de deosebirile de rasă sau naţionalitate. Actorul, care este şi "ambasador al bunăvoinţei" pentru UNICEF, se află în Cambodgia în cadrul unei acţiuni de promovare a dialogului şi păcii, la care mai iau parte zece laureaţi ai premiului Nobel şi diferite alte vedete.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Universitate
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close