Antena 3 CNN Show Showbiz Jay-Z este pe punctul de a încheia un contract de 150 de milioane de dolari cu Live Nation

Jay-Z este pe punctul de a încheia un contract de 150 de milioane de dolari cu Live Nation

Jay-Z este pe punctul de a încheia un contract de 150 de milioane de dolari cu Live Nation
03 Apr 2008   •   14:28

  Cântăreţul de muzică rap american, Jay-Z, este pe punctul de a încheia un contract în valoare de 150 de milioane de dolari cu Live Nation, una dintre cele mai mari companii organizatoare de evenimente artistice din lume. Potrivit New York Times, Jay-Z va renunţa la colaborarea cu compania de înregistrări Def Jean. Colaborarea cu Live Nation va include finanţarea înregistrărilor, vânzarea de produse promoţionale şi va exploata imaginea artistului şi organizarea de turnee pe parcursul următorilor zece ani.

Înţelegerea cu Jaz-Z se încheie la cinci luni după ce Live Nation a anunţat parteneriatul extins încheiat cu starul pop Madonna şi la câteva zile de la parteneriatul încheiat cu trupa rock U2. Pe 10 octombrie, Wall Street Journal a dezvălui că, potrivit acestei înţelegeri, Madonna, în vârstă de 120 de milioane de dolari pe următorii 10 ani. Live Nation însă nu a dezvăluit condiţiile financiare sub care a fost încheiat contractul cu U2.

Jay-Z, pe numele real de Shawn Carter, s-a confruntat cu scăderea vţnzărilor din muzică, precum mulţi alţi artişti. Rapperul a avut ţi o casă de modă, Rocawea, pe care a vândut-o anul trecut pentru suma de 204 milioane de dolari. În momentul de faţă el deţine un lanţ de cluburi de noapte şi ocupă primul loc în topul celor mai bogaţi rapperi, realizat anual de revista Forbes.

Iniţiativa companiei Live Nation de a-şi diversifica modelul de afacere pentru a reprezenta cât mai mulţi artişti vine în acelaşi timp în care casele de discuri îşi schimbă, la rândul lor, modul de abordare asupra pieţei muzicale. Companiile care activează pe piaţa muzicală sunt determinate să compenseze pierderile suferite datorită vânzărilor tot mai slabe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close