Antena 3 CNN Show Showbiz Johnny Raducanu: "Am un mare regret: că nu am rămas în America" (VIDEO)

Johnny Raducanu: "Am un mare regret: că nu am rămas în America" (VIDEO)

Johnny Raducanu: "Am un mare regret: că nu am rămas în America" (VIDEO)
Sursa foto: johnny raducanu
05 Feb 2010   •   21:19

A cântat în toate colţurile lumii şi a câştigat milioane când alţii nu ştiau cum arată o hârtie de 100 de dolari. O spune însuşi Johnny Răducanu. Ajuns la aproape 80 de ani şi cu o pensie de 429 de lei pe lună, veteranul jazz-ului românesc are un singur regret: că prima dată când a plecat în America, n-a rămas acolo.

Johhny Răducanu îşi savurează cafeaua în garsoniera sa din Banu Manta. Într-o zi ca asta când nu cântă la pian, maestrul visează. La locurile prin care a umblat şi oamenii pe care i-a cunoscut.

Nu regretă că n-are copii, ci doar că şi-a pierdut soţia. De patru ani, de când Getuţa lui a murit, maestrul se simte singur. Are diabet şi nici banii nu îi cad din buzunare.

?Ca să mănânc ceva îmi ajunge, sunt vegetarian şi cartofii şi astea nu sunt scumpe. O dată la o lună mănânc şi eu friptură şi e în regulă? spune maestrul.

Chiar dacă uneori este aprig, nimic nu reuşeşte să-l supere cu adevărat pe Johnny Răducanu. ?Eu am cântat pentru România, în nişte locuri care nici nu ştiau unde e România, nici pe hartă, şi nu o dată, o viaţă-ntreagă? spune el.

Cei 60 de ani de muzică, nu îi poate lua nimeni.



Observator

×
Subiecte în articol: regret SUA
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close