Antena 3 CNN Show Showbiz Kosovarii nu vor să-i asculte pe Morandi în ziua independeţei lor

Kosovarii nu vor să-i asculte pe Morandi în ziua independeţei lor

Kosovarii nu vor să-i asculte pe Morandi în ziua independeţei lor
Sursa foto: Morandi
17 Feb 2009   •   11:20

Albanezii din Kosovo refuză să asculte trupa Morandi la concertul organizat cu ocazia anversării unui an de la proclamarea independeţei. Mai mult, aceştia susţin o campanie împotriva grupului pop Morandi pe Facebook. Motivul: România nu a recunoscut independenţa Kosovo, anunţă BalkanInsight.
Morandi ar trebui să susţină un concert, marţi, la Priştina, cu ocazia celebrării primului an de la proclamarea independenţei. Însă, kosovarii nu sunt de acord. Aproximativ 1.000 dintre aceştia au creat un grup în comunitatea virtuală Facebook care se poartă numele "NU pentru Morandi în ziua independenţei noastre".
"Nu-i vrem pe Morandi aici, pentru că România face lobby pe lângă celelalte ţări să nu recunoască independenţa Kosovo", susţine un membru al grupului de pe Facebook.
54 de ţări din lume, inclusiv Statele Unite şi 22 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, au recunoscut independenţa Kosovo. România, însă, se află printre cele cinci state care nu au dorit să recunoască independenţa kosovarilor.
Potrivit BalkanInsight, biletele pentru concertul de marţi seara de la Priştina par să se fi vândut bine. De cele mai multe ori, kosovarii sunt încântaţi atunci când un artist internaţional include Kosovo în turneul său.
Formaţia românească Morandi este compusă din Marius Moga şi Andrei Ropcea. În 2008, trupa a obţinut premiul MTV pentru "Best Romanian Act".
Potrivit Universal Music România, trupa va susţine, marţi seară, concertul programat la Pristina, în ciuda protestelor de pe Facebook. Cei doi membri au ajuns deja în Kosovo unde sunt în permanenţă însoţiţi de gărzi de corp.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: concert
Parteneri
Schema lui Călin Donca cu care a făcut milioane de euro
x close