Antena 3 CNN Show Showbiz Legendara trupă Yes concertează cu un solist recrutat de pe YouTube

Legendara trupă Yes concertează cu un solist recrutat de pe YouTube

Legendara trupă Yes concertează cu un solist recrutat de pe YouTube
11 Sep 2008   •   21:41

În luna iunie Yes anunţa anularea turneului aniversar pentru cei 40 de ani de activitate, din cauza îmbolnăvirii solistului Jon Anderson. Acesta a suferit un stop respirator şi doctorii i-au recomandat 6 luni de repaus.

Câteva luni mai târziu grupul relansează turneul cu ajutorul lui Benoit David, un solist al mai multor grupuri muzicale tributare Yes din Montreal. Chris Squire, basistul trupei, a confirmat Associated Press debutul turneului "In the Present" pe 4 noiembrie în Ontario cu noul vocalist.

Squire l-a descoperit pe Benoit David pe internet în urma unui link de pe YouTube trimis de un prieten cu o înregistrare a trupei acestuia, Close To The Edge. Squire a fost încântat şi l-a sunat pentru o audiţie. Primul lucru pe care Benoit l-a spus a fost: "Mă uit în jur să văd unde sunt camerele de filmat în caz că e doar o glumă".

"Cred că totul va fi bine. Realistic vorbind, este un grad de risc, dar există întotdeauna un grad de risc", a completat pentru Associated Press Chris Squire.

Componenţa grupului Yes este în prezent: Chris Squire (bas), Jon Anderson (voce - înlocuit temporar de Benoit David), Steve Howe (chitară) şi Alan White (tobe).

Nu este prima dată când Yes are un vocalist de rezervă. Trevor Horn a contribuit la albumul "Drama" (1980), când Anderson a părăsit grupul pentru o scurtă perioadă de timp. Squire s-a arătat încrezător în refacerea lui Jon Anderson pentru a concerta anul viitor.


Sursa foto: billboard.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close