Antena 3 CNN Show Showbiz Leonard Cohen a încântat mii de români pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti

Leonard Cohen a încântat mii de români pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti

Leonard Cohen a încântat mii de români pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti
22 Sep 2008   •   11:07

Celebrul cântăreţ canadian Leonard Cohen a concertat, duminică seara, în faţa a aproximativ 10.000 de spectatori, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, chiar în ziua în care a împlinit 74 de ani. Artistul şi-a început concertul la puţin timp după ora 19.00, când la intrarea în stadion se mai aflau încă câteva sute de oameni, care aşteptau la o coadă imensă formată pe câteva rânduri să intre pe stadion.

Prima parte a concertului a fost deschisă cu celebra piesă ?Dance Me to the End of Love? şi a continuat cu melodii precum ?Hallelujah?, ?Everybody Knows? sau ?In My Secret Life?.

?Mulţumesc mult prieteni?, le-a spus Cohen în repetate rânduri fanilor din România, care îi dăruiau în schimb minute în şir de aplauze.

Cea de-a doua parte a oferit publicului de la Bucureşti un alt calup de piese celebre printre ele numărându-se ?Tower of song?, ?Suzanne?, ?I'm your man? sau ?Take This Waltz?.

?E o mare onoare să cânt în seara asta aici?, a spus Cohen, adăugând că nu va uita această seară şi le va rămâne profund recunoscător fanilor români.
La sfârşitul un show de aproape trei ore artistul a fost aplaudat minute în şir de cei prezenţi pe stadion, i s-a cântat la mulţi ani, iar organizatorii i-au oferit cadou două torturi.

?Mulţumesc pentru atenţie şi pentru că aţi ţinut cântecele mele vii în tot acest timp. Dumnezeu să vă binecuvânteze!?, le-a spus Leonard Cohen spectatorilor săi, părăsind scena în ropote de aplauze.



Concertul de la Bucureşti a avut loc în cadrul turneului 'The Fall Tour', primul după o pauză de 15 ani.

Pe 24 şi 25 septembrie Cohen va concerta la Viena, apoi va merge la Praga, Wroclaw şi Varşovia, Berlin şi München, Helsinki, Göteborg, Stockholm, Copenhaga. Apoi va urca pe scenă în Belgia, Italia, Elveţia, Olanda, Scoţia, Ţara Galilor, Marea Britanie. Ultimele concerte vor avea loc la Paris, trei seri la rând (24, 25, 26 noiembrie), Brighton (28) şi Manchester (30 noiembrie).

Aproape toate spectacolele Leonard Cohen, inclusiv cel de la Bucureşti, s-au desfăşurat cu ?casa închisă?.

Leonard Cohen s-a lansat în muzică la sfârşitul anilor '60, când avea 30 de ani, după ce, anterior, publicase câteva cărţi de poezie şi ficţiune, dintre care se remarcă romanele ?The Favorite Game? (1963) şi ?Beautiful Losers? (1966), care s-au bucurat la acea vreme de un real succes.

Primul său album, ?Songs of Leonard Cohen? a apărut în 1968 şi a inclus piesa ?Suzanne?, care mai apoi a devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece ale sale.

Compoziţiile sale au fost interpretate de nume faimoase, precum U2, REM, Sting, Nick Cave, Rufus Wainwright sau Johnny Cash.

Agerpres

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close