Antena 3 CNN Show Showbiz Madonna a inaugurat în Malawi construcţia unei şcoli pentru fete finanţată de fundaţia sa

Madonna a inaugurat în Malawi construcţia unei şcoli pentru fete finanţată de fundaţia sa

Madonna a inaugurat în Malawi construcţia unei şcoli pentru fete finanţată de fundaţia sa
Sursa foto: madonna
27 Oct 2009   •   16:00

După ce a adoptat doi copii din Malawi, Madonna nu-i uită nici pe ceilalţi copii din această ţară africană deosebit de săracă. Vedeta a inaugurat, ieri, în Malawi, construcţia unei şcoli pentru fete finanţată de fundaţia sa.

Şcoala proiectată pentru 500 de eleve va fi construită la 15 kilometri de capitală. Localnicii au sărbătorit cum au putut mai bine vizita Madonnei.

Fundaţia creată de Madonna va investi 15 milioane de dolari în construcţia şcolii, care-şi va deschide porţile peste doi ani. Cântăreaţa, însoţită de toţi cei patru copii ai săi, a plantat un copac, ca un gest de bun augur pentru succesul instituţiei.

Doar vântul deosebit de puternic a tulburat puţin festivitatea, dar toată lumea şi-a păstrat buna dispoziţie.

Malawi, una din cele mai sărace ţări ale lumii, a fost greu lovită de SIDA, care a lăsat orfani peste un milion de copii. Madonna a mărturisit că vizitele sale în Malawi i-au deschis ochii asupra datoriei celor bogaţi faţă de cei aflaţi în suferinţă.

Şcoala intitulată oficial "Academia pentru Fete" este asemănătoare cu cea întemeiată de Oprah Winfrey în ţara vecină, Africa de Sud. Madonna a promis că, dacă iniţiativa va avea succes, va construi şi alte şcoli asemănătoare în ţările sărace.

Cântăreaţa nu a avut mereu o imagine bună în Malawi. După adoptarea primului său copil din această ţară, guvernul a fost acuzat că ar fi încălcat legile în favoarea ei. Iar adoptarea celui de-al doilea copil a fost, iniţial, blocată de justiţie. Dar acţiunile de binefacere ale Madonnei vor schimba, cu siguranţă, opinia localnicilor.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Madonna
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close