Antena 3 CNN Show Showbiz Manoel de Oliveira, cel mai vârstnic cineast din lume, împlineşte 100 de ani

Manoel de Oliveira, cel mai vârstnic cineast din lume, împlineşte 100 de ani

Manoel de Oliveira, cel mai vârstnic cineast din lume, împlineşte 100 de ani
10 Dec 2008   •   17:41

Regizorul portughez Manoel de Oliveira este cel mai vârstnic cineast din lume. Acesta îşi va sărbătorii cea de-a 100-a aniversare pe platoul de filmare, încercând să finalizeze cel mai recent proiect al său, lungmetrajul "Singularidades de uma rapariga loura", o adaptare după povestea scrisă de marele romancier realist Eça de Queiroz.
Oliveira susţine că a ajuns la această vârstă datorită muncii. "Dacă te opreşti din muncă, mori. Dacă mi se ia cinematografia, voi muri", declara, recent, regizorul portughez. La aproape 100 de ani, Oliveira şi-a păstrat vitalitatea şi a declarat cu mândrie că "se odihneşte doar atunci când filmează".
"Nu am niciun secret. Este doar capriciul naturii care hotărăşte şi guvernează aceste lucruri. Trebuie să-i respectăm voinţa" a mai spus regizorul, potrivit Mediafax.
Oliveira se grăbeşte să termine lungmetrajul început în noiembrie nu pentru că şi-ar face griji în privinţa sănătăţii, ci deoarece doreşte să fie prezentat la Festivalul de la Berlin, din februarie 2009.
Manoel de Oliveira şi-a început cariera pe vremea filmului mut. El mai este cunoscut şi pentru pălăria lui de fetru, la care nu renunţă niciodată. Colegii de platou îl descriu ca pe o persoană cu "multă energie şi foarte mult umor".
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close