Antena 3 CNN Show Showbiz Manu Chao ar putea fi expulzat din Mexic, din motive politice

Manu Chao ar putea fi expulzat din Mexic, din motive politice

Manu Chao ar putea fi expulzat din Mexic, din motive politice
Sursa foto: Manu Chao
27 Mar 2009   •   12:10

Cântăreţul franco-spaniol Manu Chao ar putea fi expulzat din Mexic, din motive politice. Artistul a făcut anumite declaraţii care au deranjat autorităţile mexicane, anunţă AFP.

Oficialii mexicani i-au reproşat cântăreţului că declaraţiile lui pot fi considerate "un amestec în politica internă mexicană".

Potrivit ataşatului de presă al Ministerului de Interne din Mexic, autorităţile "anchetează în acest moment ce s-a spus, în ce context, dar nu au stabilit deocamdată dacă o anumită sancţiune va fi aplicată".

La scurt timp după această declaraţie, cântăreţul şi-a anulat, "din motive personale", concertul pe care trebuia să îl susţină.

Marţi, Manu Chao a spus că intervenţia poliţiei mexicane, din 2006, în San Salvador Atenco, un cartier sărac de la periferia Ciudad de Mexico, a fost un act de "terorism de stat".


Pe 4 mai 2006, 2.000 de poliţişti au atacat un sat mexican, pentru a elibera 11 agenţi de poliţie care fuseseră sechestraţi de către săteni. Scandalul izbucnise, după ce poliţia încercase să îi expulzeze din localitate pe vânzătorii ambulanţi, cu forţa.

Atunci, peste 200 de persoane au fost arestate. Persoanele reţinute au denunţat numeroase brutalităţi comise de forţele de poliţie, inclusiv agresiuni sexuale.

Jose-Manuel Thomas Arthur Chao s-a născut pe 21 iunie 1961, la Paris. El este una dintre cele mai importante personalităţi ale rock-ului francez.

Manu Chaonu nu este înscris în nici un partid politic. El pretinde a fi "cetăţean al lumii" şi militează împotriva globalizării.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close