Antena 3 CNN Show Showbiz Michael Jackson s-a convertit la islamism şi şi-a schimbat numele în Mikaeel

Michael Jackson s-a convertit la islamism şi şi-a schimbat numele în Mikaeel

Michael Jackson s-a convertit la islamism şi şi-a schimbat numele în Mikaeel
21 Noi 2008   •   23:44

Starul american al muzicii pop, Michael Jackson, a depus, joi seară, jurământul de convertire la islamism, în vila unui prieten din Los Angeles, anunţă The Sun. În timpul ceremoniei de convertire la islamism, care a fost condusă de un imam din Los Angeles, Michael Jackson a purtat costumul tradiţional musulman.
Jackson s-a hotărât să se convertească la islamism în timp ce se afla în studioul de înregistrări din vila unui bun prieten, pentru a realiza un nou material discografic, susţine o sursă apropiată a starului.
Potrivit declaraţiilor acestei surse, Michael Jackson, care părea "puţin cam deprimat", a fost convins să facă acest pas de către un producător şi un compozitor care au trecut la islamism în urmă cu câţiva ani.
"Cei doi i-au vorbit despre credinţa lor şi despre cum au devenit nişte persoane mai bune după ce s-au convertit. Fiul lui Michael a susţinut şi el această idee", declară sursa amintită.
"Un imam a venit de la moschee şi Michael a trecut prin shahada, care este jurământul musulman de credinţă", a precizat sursa respectivă.
Mikaeel este numele unuia din îngerii lui Allah. Michael Jackson a respins propunerea de a adopta numele de Mustafa, care înseamnă "cel ales", conform declaraţiei sursei menţionate.
Cântăreţul britanic Cat Stevens, (acum Yousef Islam ? după convertirea la islamism) a fost prezent la ceremonie pentru a-l ajuta pe Michael Jackson în timpul jurământului de credinţă.
Cei care l-au convins pe Michael Jackson să facă pasul sunt compozitorul canadian David Wharnsby, prieten apropiat al lui Jackson, şi producătorul muzical Philip Bubal. Noile nume musulmane ale celor doi sunt Dawud Wharnsby Ali şi Idris Phillips.
Ceremonia de convertire la islamism a lui Jackson a avut loc în vila din Hollywood Hills a lui Steve Porcaro, organistul trupei Toto, care a compus muzica pentru faimosul album al lui Jackson, "Thriller".
Michael Jackson deţine recordul pentru cel mai bine vândut album pe plan mondial al tuturor timpurilor, "Thriller" (1982), cu care a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Acest material discografic a fost relansat în februarie, într-o nouă versiune. Jackson nu a mai lansat nici o piesă nouă din 2001.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: michael jackson
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close