Antena 3 CNN Show Showbiz Mick Jagger este noul consultant al comisarului european pentru concurenţă

Mick Jagger este noul consultant al comisarului european pentru concurenţă

Mick Jagger este noul consultant al comisarului european pentru concurenţă
18 Sep 2008   •   11:11

Au trecut zilele în care Mick Jagger era adeptul drogurilor, petrecerilor şi al al unui de stil de viaţă dezordonat. Artistul are acum preocupări mai serioase. Liderul legendarei trupe ?Rolling Stones? şi directorul companiei ?Apple Computers?, Steve Jobs, vor fi consultanţii comisarului european pentru concurenţă, Neelie Kroes. Aceştia vor face parte dintr-un grup de experţi care trebuie să întocmească un raport despre comerţul online şi muzica pe Internet.

Grupul de experţi este condus de şeful concernului franco-american ?Alcatel-Lucent?, Ben Verwaayen. Din grup mai fac parte şi John Donahoe, director general al ?EBay?, Bernard Arnauld, preşedintele companiei ?Moet Hennesy Louis Vuiton?. Raportul pe care acest grup de experţi trebuie să-l elaboreze va cuprinde detalii despre situţia drepturilor de autor şi cea a licenţelor la comerţul pe Internet. Mai mult, raportul ar trebui să conţină soluţii pentru o mai bună distribuire a muzicii pe Internet.

Comisia Europeană a avertizat că ar putea să intervină dacă artiştii şi reprezentanţii companiilor desemnate să se ocupe de proiect nu vor găsi o soluţie potrivită. ?Industria muzicală poate găsi soluţii rezonabile, permiţând crearea unui sistem simplu, eficient, de acordare a licenţelor. Însă, dacă nu se găseşte o soluţie a problemei cu care ne confruntăm, atunci industria muzicală nu ar trebui să se plângă dacă vor interveni autorităţile de reglementare?, a spus, potrivit Agerpres, Neelie Kroes.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close