Antena 3 CNN Show Showbiz Mickey Rourke nu a văzut până acum "The Wrestler", filmul care i-a adus o nominalizare la Oscar

Mickey Rourke nu a văzut până acum "The Wrestler", filmul care i-a adus o nominalizare la Oscar

Mickey Rourke nu a văzut până acum "The Wrestler", filmul care i-a adus o nominalizare la Oscar
26 Ian 2009   •   17:09

Actorul Mickey Rourke a recunoscut că nu a văzut niciodată "The Wrestler", noul său film despre care se spune că i-a revitalizat cariera şi care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru "cel mai bun actor în rol principal". "Nu vizionez niciun film în care joc eu până nu ajunge să fie vechi de trei, patru sau cinci ani. Mă văd în fiecare zi în oglindă, când mă bărbieresc. E de ajuns", a declarat el într-un interviu.
În "The Wrestler", regizat de Darren Aronofsky, Rourke joacă rolul unui fost luptător, Randy "The Ram" Robinson, care revine în ring, după ce s-a retras din cauza unui atac de cord, pentru o ultimă luptă cu fostul său mare adversar.
Filmul oglindeşte într-o bună proporţie decăderea lui Rourke în viaţa reală. Un mare star al anilor 1980, graţie rolurilor din Rumble Fish, 9 săptămâni şi jumătate şi Angel Heart, Rourke era văzut ca noul Marlon Brando. Dar şi-a câştigat reputaţia de actor cu care este greu să lucrezi şi a făcut câteva greşeli majore în carieră, refuzând în mod repetat rolul principal în producţii ca Top Gun, Rain Man şi Beverly Hills Cop, înainte să se apuce de box. În ring, Rourke a avut parte de câteva accidentări faciale serioase, înainte ca doctorii să îi interzică să mai boxeze.
Rolul său în "The Wrestler" i-a adus deja "Globul de Aur" pentru "Cel mai bun actor" şi o nominalizare la premiile Bafta, la aceeaşi categorie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premiile Oscar
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close