Antena 3 CNN Show Showbiz Milioane de fani şi-au luat rămas bun de la Michael Jackson. Vezi imagini de la ceremonie

Milioane de fani şi-au luat rămas bun de la Michael Jackson. Vezi imagini de la ceremonie

Milioane de fani şi-au luat rămas bun, marţi seară, de la cel care a uimit o lume întreagă cu talentul său. De acum, rămâne Michael Jackson - legenda. O ceremonie grandioasă, unde rând pe rând au urcat pe scenă, pentru a-i aduce un ultim omagiu, prieteni, artişti şi rude. Momente unice când întreaga planetă a luat pulsul atmosferei de la Staples Center, în Oraşul Îngerilor.

Milioane de fani şi-au luat rămas bun de la Michael Jackson. Vezi imagini de la ceremonie
Sursa foto: michael jackson
08 Iul 2009   •   08:22

Poate cel mai emoţionant moment al ceremoniei a fost cel în care Paris, fetiţa de 11 ani a lui Michael şi-a luat rămas bun de la tatăl său. Întreaga familie a megastarului a urcat pe scena din Staples Center pentru un ultim omagiu.

"Stau aici încercând să găsesc cuvinte de consolare, fără să am suflare. Încerc să înţeleg de ce Domnul l-a luat pe fratele nostru înapoi acasă după o vizită atât de scurtă aici, pe pământ", a declarat Marlon Jackson.

"După cum vedeţi, nu am cuvinte. Am fost vocea lui, l-am susţinut, eu şi întreaga familie. Vă mulţumim, asta e tot ce pot să mai spun. Vă mulţumim mult", a spus Jermaine Jackson.

Peste un milion de fani ai lui Michael Jackson s-au adunat la Los Anglees pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost regele incontestabil al pop-ului. Dintre aceştia, cei mai norocoşi au fost cei 17.500 de oameni care au fost aleşi de computer să participe la ceremonia de comemorare a artistului. La Staple Arena a avut loc un adevărat spectacol în memoria lui Michael Jackson.

Televiziunile din toată lumea au transmite în direct ceremonia, funeraliile lui Michael Jackson devenind astfel cele mai urmărite din lume, depăşindu-le pe cele ale "regelui" Elvis Presley sau ale prinţesei Diana. Ceremonia a putut fi urmărită în direct la Antena 3 şi pe site-ul www.antena3.ro.

Ceremonia a început cu un moment de reculegere. Sicriul a fost adus pe muzica gospel şi a fost depus în faţa scenei.

Prima care a urcat pe scenă a fost Mariah Carey care a cântat o melodie a formaţiei Jackson 5, "I'll be there". A urmat un omagiu adus artistului de către Queen Latifa care a citit un poem scris în memoria lui Jacko.

Şi Lionel Ritchie a cântat acompaniat de corul de gospel. Ritchie a fost unul dintre artiştii cei mai apropiaţi de Michael, cei doi compunând împreună melodia "We are the world".

Fondatorul casei de discuri Motown, Barry Gordy a urcat pe scenă şi a povestit despre personalitatea lui Michael, concluzionând că acesta este "cel mai mare entertainer din toate timpurile".

Şi Stevie Wonder a ţinut să îl omagieze pe regele popului. "Este un moment pe care aş fi vrut să nu îl trăiesc" a spus artistul.

Cântăreaţa Jenifer Hudson a cântat faimoasa melodie "Will you be there" iar Artistul John Meyer a interpretat o versiune la chitară a piesei "Human Nature".

Baschetbaliştii Magic Johnson şi Kobe Bryant au povestit cum artistul venea adesea la meciurile lor. Cei doi au povestit întâmplări haioase pe care le-au petrecut împreună cu Michael Jackson şi au omagiat întreaga familie Jackson. "Ne rugăm pentru voi să fiţi puternici" au spus aceştia.

Brooke Shields, una dintre fostele iubite ale lui Michael Jackson a povestit despre relaţia lor. Actriţa, copleşită de emoţii, şi-a găsit cu greu cuvintele. "Când eram împreună ne distram ca doi copii. Lui Michael îi plăcea să râdă. Avea un simţ al umorului încântător" şi-a amintit Shields.

Actriţa a declarat că melodia preferată a lui Michael a fost "Smile", cântec compus pentru un film al lui Charlie Chaplin. Unul dintre versuri spune că trebuie să zâmbim chiar şi atunci când inimile ne sunt frânte. Fratele artistului, Jermaine Jackson a interpretat melodia, în aplauzele miilor de oameni prezenţi, în timp ce pe fundal se perindau imagini cu fraţii lui Michael Jackson.

La sfârşitul ceremoniei, întreaga familie a urcat pe scenă pentru a-i transmite un ultim mesaj lui Michael Jackson. Toţi artiştii şi cei din public au cântat împreună melodiile "We are the world" şi "Heal the World". Fiica lui Michael Jackson, Paris a încheiat ceremonia, în lacrimi. "De când m-am născut, tatăl meu a fost cel mai grozav om de pe pământ" a spus fetiţa.

Trupul artistului a fost adus la Staples Center într-un cortegiu funerar, care a plecat de la cimitirul Forrest Lawn în jurul ore 19.00 (ora României).

×
Subiecte în articol: michael jackson
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close