Antena 3 CNN Show Showbiz Parcul Harry Potter costă un miliard de dolari

Parcul Harry Potter costă un miliard de dolari

Parcul Harry Potter costă un miliard de dolari
31 Mai 2007   •   13:08

Un parc de distracţii consacrat ucenicului vrăjitor Harry Potter, personaj creat de scriitoarea britanică J.K Rowling, va fi construit în interiorul parcului deţinut de studiourile de film Universal în Florida, deschiderea fiind programată pentru sfârşitul lui 2009.

Studiourile Warner Bros, producătorul adaptărilor pentru cinema ale cărţilor din seria Harry Potter, şi complexul Universal Orlando Resort au creat o societate mixtă care se va ocupa de realizarea unui parc, botezat 'Lumea magică a lui Harry Potter', care, potrivit cotidianului britanic 'The Times' ar urma să coste aproximativ un miliard de dolari.

Dezvoltatorii acestui proiect intenţionează să reproducă cât mai fidel peisajele din film, angajând-ul în acest sens pe creatorul decorurilor din lungmetrajele seria Harry Potter. În plus, parcul va conţine atracţii interactive, precum şi numeroase magazine şi restaurante care să permită vizitatorilor să regăsească lumea vrăjitoarelor.

A şaptea, şi ultima, carte din seria Harry Potter urmează să apară pe rafturile librăriilor din întrega lume pe data de 21 iulie. Seria a debutat în 1997 şi între timp a fost tradusă în 64 de limbi, inclusiv în latină. Aproximativ 325 de milioane de exemplare din primele şase titluri s-au vândut din 1997, potrivit cifrelor comunicate de editori.

Rompres

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close