Antena 3 CNN Show Showbiz Pregătiri pentru concert. Cohen pofteşte la mâncărurile tradiţionale româneşti

Pregătiri pentru concert. Cohen pofteşte la mâncărurile tradiţionale româneşti

Pregătiri pentru concert. Cohen pofteşte la mâncărurile tradiţionale româneşti
28 Aug 2008   •   09:51

Leonard Cohen va concerta la Bucureşti pe 21 septembrie, chiar în ziua în care împlineste 74 de ani. Pregătirile sunt în toi, deşi cântăreţul nu este pretenţios. Artistul vine în faţa românilor ca un prieten şi nu ca un star. Pentru concertul de pe 21 septembrie, Leonard Cohen a cerut o cameră liniştită, doar cu aer condiţionat. Meniul nu va fi nici el unul sofisticat. Artistul, cât şi întregul staff, vor să mănânce bucate tradiţionale româneşti.

Muzica lui Leonard Cohen e ascultată de milioane de fani din întreaga lume. Când spui Leonard Cohen, spui Suzanne. E, poate, cel mai cunoscut cântec al artistului canadian. Apărută întâi ca poezie în volumul "Paraziţii Raiului" din 1966, piesa a fost iniţial înregistrată de Judy Collins. Un an mai târziu, Leonard Cohen a imprimat propria sa variantă împreună cu Noel Harisson. Şi, totuşi, cine e Suzanne? E vorba de Suzanne Verdal, soţia sculptorului Armand Vaillancourt, o femeie pe care Cohen a întâlnit-o în Montreal, pe malul râului Saint Lawrence.

Acum, Suzanne trăieşte în California, e săracă şi locuieşte într-o maşină. După succesul cântecului ce-i poartă numele, l-a revăzut pe Cohen de două ori, însă acesta nu a recunoscut-o. Cei doi neagă ca ar fi existat o relaţie de iubire, în ciuda versurilor care asta ar sugera.

Chiar în ziua concertului de la Bucureşti, pe 21 septembrie, artistul împlineşte 74 de ani. Dar nu va fi singurul sărbătorit. "Jurnalul Naţional", ziarul care îl aduce pe Leonard Cohen la Bucureşti, împlineşte 15 ani de la prima apariţie. Fanii care vor să afle întreaga poveste chiar de la Leonard Cohen trebuie să se grăbească. Peste trei sferturi din bilete au fost deja vândute.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close