Antena 3 CNN Show Showbiz Premiile BAFTA - Drama "Atonement", cel mai bun film (VIDEO)

Premiile BAFTA - Drama "Atonement", cel mai bun film (VIDEO)

Premiile BAFTA - Drama "Atonement", cel mai bun film <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Feb 2008   •   09:47

Drama ?Atonement?, în regia lui Joe Wright, a fost declarată cel mai bun film la gala premiilor BAFTA, echivalentul britanic al Oscarurilor. Pelicula nu a obţinut totuşi decât două distincţii, din nu mai puţin de 14 nominalizări. Palmaresul din acest an al premiilor a mai inclus şi alte câteva surprize. Gala premiilor BAFTA a căpătat anul acesta o importanţă deosebită, după anularea ceremoniei Globurilor de Aur. Industria mondială a filmului şi-a mutat, cel puţin pentru o seară, capitala la Londra şi nenumărate vedete au păşit pe covorul roşu de la Covent Garden.

Marele premiu a revenit, aşa cum era de aşteptat, filmului britanic "Atonement", distins şi cu Globul de Aur şi cu şapte nominalizări la Oscar.

Premiul pentru interpretare masculină a fost şi el acordat marelui favorit, actorul irlandez Daniel Day-Lewis, care mai deţine un premiu BAFTA, dar şi un Oscar. El a fost distins pentru rolul din "There will be Blood". Surpriza a venit la anunţarea premiului pentru rol principal feminin.

Actriţa franceză Marion Cotillard a reuşit să le întreacă pe interpretele britanice cu performanţa ei în rolul lui Edith Piaf din "La Vie en Rose". Filmul francez a obţinut în total patru distincţii BAFTA, faţă de numai două pentru marele favorit, "Atonement".

Britanicele s-au revanşat la categoria cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Câştigătoare a fost Tilda Swinton pentru interpretarea din "Michael Clayton".

Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost desemnat spaniolul Javier Bardem pentru rolul din "No Country for Old Men". Acelaşi film a cucerit încă două premii BAFTA: pentru imagine şi pentru regie - distincţie acordată fraţilor Joel şi Ethan Coen.

"No Country for Old Men" devine, astfel, favorit la premiile Oscar, unde are nu mai puţin de opt nominalizări. Gala premiilor Oscar va avea loc peste două săptămâni -
Vezi CE AU PURTAT VEDETELE LA PREMIILE BAFTA
Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM anunţă data la care vine căldura cu adevărat
x close