Antena 3 CNN Show Showbiz Procurorii ruşi vor să interzică South Park

Procurorii ruşi vor să interzică South Park

Procurorii ruşi vor să interzică South Park
08 Sep 2008   •   17:35

Autorităţile din Moscova au demarat o acţiune legală pentru a interzice celebrul serial animat South Park în Rusia. Canalul de televiziune 2x2 este acuzat de transmiterea unui episod al serialului în care Moş Crăciun cânta într-un duet cu Isus Cristos. Procurorii din Moscova care se ocupă de caz au anunţat că programul "poartă semne de activitate extremistă". Episodul în cauză este denumit "Mr Hankey?s Christmas Classics" şi a fost difuzat în Moscova în luna ianuarie.

Personaje precum Satana, Adolf Hitler apar în acest episod evoluând într-un spectacol de Crăciun. "În conformitate cu concluziile experţilor comitetului de investigaţii al curţii, a fost demarată o acţiune legală împotriva postului 2x2, pentru difuzarea unui episod din South Park", a declarat Valentina Titova, purtătorul de cuvânt al procuraturii, citată de Timesonline.co.uk.

Serialul de desene animate creat în 1997 de Matt Stone şi Trey Parker a avut parte de multe critici de la lansarea sa până în prezent, datorită subiectelor alese şi a ironiei cu care sunt prezentate.

"Îi jigneşte atât pe musulmani cât şi pe creştini", se arată într-un comunicat al procuraturii din Moscova. Tot aici ar putea fi incluşi catolicii, evreii, oamenii de ştiinţă sau mormonii, fiecare dintre aceştia constituind ţinta ironiilor serialului american. "Îi jignim pe toţi în mod egal", au răspuns creatorii serialului South Park, la acuzaţiile procurorilor ruşi.



Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close