Antena 3 CNN Show Showbiz Producătorii filmului ?Stăpânul inelelor?, daţi în judecată pentru neplata drepturilor de autor

Producătorii filmului ?Stăpânul inelelor?, daţi în judecată pentru neplata drepturilor de autor

Producătorii filmului ?Stăpânul inelelor?, daţi în judecată pentru neplata drepturilor de autor
12 Feb 2008   •   11:06

Trustul Tolkien, care administrează drepturile de autor ale scriitorului J.R.R. Tolkien, împreună cu HarperCollins Publishers, reprezentanţii moştenitorilor autorului, au acţionat în justiţie compania americană New Line Cinema, producătorul trilogiei "Stăpânul inelelor". Motivul invocat este neplata unui anumit procent din banii proveniţi din încasările realizate de pe urma celor trei filme din serie.

Reprezentanţii trustului susţin că New Line Cinema nu a respectat contractul semnat înainte de ecranizarea romanelor scrise de J.R.R. Tolkien. Aceştia spun că procesul înaintat la Los Angeles este ultima soluţie pentru recuperarea banilor, întrucât au încercat toate posibilităţile de a primi banii fără un proces.

Dacă va câştiga, trustul va obţine, în urma procesului, 150 de milioane de dolari despăgubiri, iar HarperCollins Publishers, circa 450 de milioane de dolari, reprezentând 7,5 la sută din încasările realizate de filmele din seria "Stăpânul Inelelor".

Mai mult, trustul doreşte să interzică respectivei companii americane producerea oricărui alt film bazat pe romanele lui Tolkien, inclusiv "The Hobbit", aşteptat de fanii din întreaga lume.

Cele trei filme din seria ?Stăpânul inelelelor? - "Fratia inelului", "Cele doua turnuri" si "Întoarcerea regelui" - au adunat peste 6 miliarde de dolari in cei sapte ani de la lansarea primului film.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close