Antena 3 CNN Show Showbiz Producătorii fug de la Hollywood, iar ?Terminator? nu poate opri exodul

Producătorii fug de la Hollywood, iar ?Terminator? nu poate opri exodul

Producătorii fug de la  Hollywood, iar ?Terminator? nu poate opri exodul
Sursa foto: hollywood
17 Aug 2009   •   16:09

În California este un dezastru în plină desfăşurare, iar Arnold Schwarzenegger face tot ce poate pentru a-l opri. Dar ar putea fi este puterile bătrânului supererou şi sfârşitul Hollywoodului de până acum.
În ultimii zece ani, producţia de film a abandonat treptat Hollywoodul, atrasă de subvenţiile financiare oferite de Canada sau alte state americane. Drept urmare numărul de studiouri de film care operează în California s-a înjumătăţit din 2003. Iar showurile de televiziune sau reclamele au scăzut de asemenea semnificativ. În acest an 44 din 103 episoade pilot au fost filmate în afara Californiei.

"În 2008 s-a înregistrat cea mai proastă statistică din istorie, iar primele şase luni din 2009 arată o scădere de 50% şi faţă de aceasta. Aceasta nu poate fi descris decât ca dezastru?, sublinia Paul Audley, preşedinte al FilmLA, organizaţia non-profit ce coordonează producţia din Los Angeles şi împrejurimi.

Producţia de film şi industria adiacentă generează 38 miliarde de dolari pentru economia Californiei şi are circa 250.000 de angajaţi. Guvernatorul Arnold Schwarzenegger, care a promis să ţină producţia de film în stat, a aprobat în februarie prime ajutoare financiare în California, cu o reducere de 20-25% a taxelor.
Deşi nici aceasta nu ar putea fi de ajuns pentru a concura cu alte 40 de state ce oferă un ajutor aproape dublu.
Cum producţia de film părăseşte California, efectul este răspândit asupra altor domenii, direct sau indirect. În iulie, cel de-al doilea furnizor de decoruri de la Hollywood, 20th Century Props, şi-a închis porţile după 40 de ani, victimă a exodului şi a grevei de 14 săptămâni a scenariştilor de film şi televiziune.
Producţia de film a început să sufere la finele anilor 90, după ce Canada a început să ofere unele ?prime? pentru filmele turnate aici. Exemplul a fost urmat de alte circa 40 de state americane care oferă subvenţii şi facilităţi fiscale mai mari decât California.
În iulie, Schwarzenegger a aprobat primele 25 de filme care vor primi subvenţii, printre care Beverly Hills Chihuahua 2 şi Naked Gun 4.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arnold Schwarzenegger
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close