Antena 3 CNN Show Showbiz Queen, Leona Lewis şi Simple Minds vor concerta la Londra în onoarea lui Nelson Mandela

Queen, Leona Lewis şi Simple Minds vor concerta la Londra în onoarea lui Nelson Mandela

Queen, Leona Lewis şi Simple Minds vor concerta la Londra în onoarea lui Nelson Mandela
06 Mai 2008   •   14:58

Queen, Annie Lennox, Razorlight, Shirley Bassey şi Simple Minds se numără printre starurile care vor susţine, pe 27 iunie, la Londra, un concert organizat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a lui Nelson Mandela, informează BBC.

Queen, Leona Lewis, Annie Lennox şi Soweto Gospel Choir fac parte dintre artiştii care vor cânta la concertul organizat în cinstea lui Nelson Mandela în Hyde Park, Londra. Alături de ei, pe scenă vor cânta Dame Shirley Bassey, Simple Minds şi Razorlight.

Un numãr de 46.664 de bilete - numărul matricol pe care l-a avut în închisoare Mandela - vor fi puse în vânzare vineri. Profiturile vor reveni fundaţiei 46664, a lui Nelson Mandela, care se ocupã cu ajutorarea victimelor maladiei SIDA. Unul dintre fiii lui Nelson Mandela a murit de SIDA, în ianuarie 2005.

Organizatorii au promis că pe lista invitaţilor vor mai fi incluşi şi artişti, însă numele acestora nu vor fi dezvăluite pentru a fi o surpriză atât pentru public, cât şi pentru Mandela. Printre numele vehiculate de presa britanică se numără Eminem, U2, Amy Winehouse şi fetele de la Spice Girls.

Alţi artişti confirmaţi la concert sunt Sugababes, Andrea şi Sharon Corr, Eddy Grant, starul italian Zucchero, grupul spaniol Amaral, trupa Queen, care va cânta alături de Paul Rodgers, Johnny Clegg şi multe staruri africane, precum Sipho Mabuse, Loyiso, Papa Wemba şi Emmanuel Jal

Concertul are loc la 20 de ani de la spectacolul organizat pe stadionul Wembley, care făcea apel la eliberarea lui Mandela din închisoare şi care marca şi cea de-a 70-a aniversare a sa. La evenimentul din 11 iunie 1988 au participat, printre alþţi, Eurythmics, Sting, Whitney Houston, Simple Minds şi Dire Straits.

Nelson Mandela, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud (1994-1999), a petrecut 27 de ani în detenţie, dintre care 18 la Robben Island, pentru lupta sa împotriva regimului minorităţii albe.El va împlini 90 de ani pe 18 iulie.

Biletele la concert vor putea fi cumpărate vineri, la ora 9, pe site-ul www.livenation.co.uk sau pe site-ul www.46664.com, după ce s-a făcut în prealabil o înregistrare până marţi la ora 19.00. preţul unui bilet va fi de 65 de lire sterline.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close