Antena 3 CNN Show Showbiz Radu Muntean lansează joi cel de-al treilea lung metraj: "Boogie"

Radu Muntean lansează joi cel de-al treilea lung metraj: "Boogie"

Radu Muntean lansează joi cel de-al treilea lung metraj: "Boogie"
17 Sep 2008   •   18:29

Joi are loc premiera de gală a filmului "Boogie", al treilea lung metraj al regizorului Radu Muntean, iar de vineri acesta va putea fi urmărit în cinematografele din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. La conferinţa de presă de miercuri Radu Muntean a declarat pentru Mediafax că "noi (echipa, n.r.) facem filme pentru spectatori ca noi", precizând că face filme depre ce vrea el să vadă când merge la cinematograf.

"Boogie" este porecla avută în tinereţe de personajul principal, interpretat de Dragoş Bucur, care pare să nu se mai potrivească acum bărbatului de 30 de ani, însurat şi având un copil mic. Filmul surprinde corect tensiunile unui cuplu cu bucurii şi necazuri, cu înţelegeri şi compromisuri, la fel de corect precum analizează ce înseamnă căsătoria şi copilul în zilele noastre.

"Boogie" este un film care vorbeşte despre criza bărbatului de 30 de ani, criză prezentată spectatorului prin prisma a 3 personaje masculine diferite. Trei prieteni din liceu se întâlnesc la mare şi, tentaţi să retrăiască aventurile de odinioară, petrec o noapte plină de excese. Criza bărbatului la 30 de ani apare din trei perspective, a trei prieteni care par a-şi trăi ultima noapte de tinereţe împreună. Fiecare perspectivă este influenţată de celelalte două, oferind unitate şi dinamism firului narativ.

"Boogie" a fost inclus pe lista lungă a filmelor ce sunt propuse pentru nominalizare în cadrul ediţiei 2008 a premiilor Academiei Europene de Film.

Puteţi urmări mai jos secvenţe ale acestei pelicule:



Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close