Antena 3 CNN Show Showbiz "Restul e tăcere" şi Anamaria Marinca, premianţi la Best Film Fest 2009

"Restul e tăcere" şi Anamaria Marinca, premianţi la Best Film Fest 2009

"Restul e tăcere" şi Anamaria Marinca, premianţi la Best Film Fest 2009
Sursa foto: Restul e tacere
13 Ian 2009   •   20:11

"Restul e tăcere" ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune filme româneşti din 2008. Anamaria Marinca a fost aleasă cea mai bună actriţă într-o producţie românească, în urma voturilor presei de specialitate, peliculele din top urmând să fie prezentate la Best Film Fest, între 23 şi 29 ianuarie.
"Va curge sânge/ There Will Be Blood", de Paul Thomas Anderson, a fost desemnat cel mai bun film care a rulat în România în 2008, potrivit organizatorilor. Următorul în top este "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men", de Joel şi Ethan Coen. Pe a treia poziţie se situează "În clasă/ Entre les murs", de Laurent Cantet, câştigătorul din 2008 al premiului Palme d'Or. În top mai apar "Paranoid Park", de Gus Van Sant, "În slujba regelui Angliei", de Jiri Menzel, animaţia "Wall-E", "Scafandrul şi fluturele", de Julian Schnabel, "De Partea cealaltă", de Fatih Akin, "Persepolis", de Vincent Paronnaud şi Marjane Satrapi, şi "Remuşcare", de Joe Wright.
"În slujba regelui Angliei" a fost desemnat cel mai bun film european, urmat în top de "În clasă". Pe locul al treilea s-au situat filmele "De partea cealaltă" şi "Persepolis".
"Restul e tăcere", de Nae Caranfil, a fost desemnat cel mai bun film românesc al anului 2008, inaintea lui "Boogie", de Radu Muntean, şi a documentarului "Podul de flori" al lui Thomas Ciulei.
"Elevator", de George Dorobanţu, a fost ales cel mai bun film independent românesc al anului trecut, iar "Alexandra", de Radu Jude s-a situat pe poziţia fruntaşă în clasamentul filmelor de scurtmetraj româneşti, urmat de "Megatron", de Marian Crişan, care a primit premiul Palme d'Or la Cannes în 2008, şi "Valuri", de Adrian Sitaru.
Anamaria Marinca a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-un film românesc, pentru prestaţia din "Boogie". A urmat în top Ioana Bulcă ("Restul e tăcere") şi Iulia Verdeş ("Elevator").
"Cel mai bun actor într-un film românesc în 2008" a fost desemnat Dragoş Bucur ("Boogie"). Locul doi a fost ocupat de Marius Florea Vizante, iar Ovidiu Niculescu s-a situat pe locul al treilea.
Nae Caranfil a fost ales cel mai bun regizor român al anului 2008.
Best Film Fest se desfăşoară în perioada 23 - 29 ianuarie, la Cinema Studio şi Eurocinema Tinerimea Română din Bucureşti.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close