Antena 3 CNN Show Showbiz Robert Redford va regiza "The Conspirator", o dramă despre asasinarea lui Abraham Lincoln

Robert Redford va regiza "The Conspirator", o dramă despre asasinarea lui Abraham Lincoln

Robert Redford va regiza "The Conspirator", o dramă despre asasinarea lui Abraham Lincoln
18 Aug 2009   •   20:56

Cineastul american Robert Redford va regiza drama "The Conspirator". Pelicula relatează povestea lui Mary Surratt, cea care a fost executată pentru implicarea în asasinarea lui Abraham Lincoln, pusă la cale, în 1865, de John Wilkes Booth, informează Reuters, citată de Mediafax.

James Solomon, cunoscut pentru scenariul serialului de televiziune "The Bronx Is Burning", se va ocupa de scenariul acestui film. În unul din rolurile principale din "The Conspirator" ar putea fi distribuit James McAvoy, fiind preferat de producători.

Mary Surrat, o simpatizantă a trupelor confederate, a fost judecată pentru că le-a furnizat arme lui John Wilkes Booth şi complicelui acestuia, David Herold. John, fiul lui Mary Surratt, despre care se spune că a fost şi el implicat în această conspiraţie, a fugit din Washington, locul în care mama sa deţinea o pensiune. În cele din urmă, el a fost prins şi judecat, dar nu a fost condamnat şi a trăit până în 1916.

Istoricii consideră perioada de după asasinarea lui Lincoln, ca fiind una foarte agitată, Statele Unite aflându-se pe punctul de a intra într-un nou război civil.

Robert Redford, unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, este cunoscut pentru rolul său din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat împreună cu Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme.

Printre acestea se numără "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985). Din anii '80 a început să regizeze, în prezent fiind apreciat pentru prestaţiile sale din spatele camerei de filmat. În 1981 a câştigat două premii Oscar cu lungmetrajul "Oameni obişnuiţi", unul dintre acestea fiind decernat pentru regie.



Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close