Antena 3 CNN Show Showbiz Salman Khan, sancţionat de clerici pentru că s-a lăsat imortalizat în ceară

Salman Khan, sancţionat de clerici pentru că s-a lăsat imortalizat în ceară

Salman Khan, sancţionat de clerici pentru că s-a lăsat imortalizat în ceară
25 Ian 2008   •   16:21

Salman Khan, starul de la Bollywood, a fost sancţionat de clericii musulmani pentru că a permis muzeului Madame Tussaud, din Londra, să îi reproducă figura în ceară. Protagonist a peste 50 de filme indiene, Khan a dezvăluit statueta din ceară săptămâna trecută şi a declarat că se simte foarte onorat de a fi în centrul unui astfel de eveniment.

Deşi majoritatea indienilor au aprobat decizia lui Khan de a lăsa muzeul să îl imortalizeze în ceară, au existat şi păreri contra. Una dintre acestea a fost exprimată de un cleric musulman din India, pe nume Mufti Salim Ahmad Qasmi, care susţine că reproducerea corpului omenesc în ceară încalcă Sharia, legea islamică. Sharia interzice zugrăvirea în diferite moduri a fiinţelor, în special a lui Mohamed. Mufti a emis un decret religios prin care îl sancţionează pe Khan pentru fapta sa.

SALMAN KHAN, ORIGINALUL ŞI COPIA

Nu este prima dată când Salman Khan primeşte o sancţiune din partea clericilor. Actorul a mai fost penalizat pentru că a dansat la un festival hindus, în urmă cu o lună.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close