Antena 3 CNN Show Showbiz Scandal financiar în trupa Voltaj: Liderul Călin Goia, dat în judecată pentru o datorie de 120.000 euro

Scandal financiar în trupa Voltaj: Liderul Călin Goia, dat în judecată pentru o datorie de 120.000 euro

Scandal financiar în trupa Voltaj: Liderul Călin Goia, dat în judecată pentru o datorie de 120.000 euro
Sursa foto: Calin Goia
04 Feb 2009   •   19:19

Voltaj, una dintre cele mai bine plătite trupe din România, este târâtă într-un scandal financiar. Liderul, Călin Goia, a fost dat în judecată pentru o datorie de 120.000 de euro. Din punctul său de vedere nu are nicio datorie, dar directorul companiei are altceva de spus.
O firmă de bokeraj din Cluj l-a dat în judecată pe artist pentru a recupera 120 de mii de euro.
Deşi iniţial a spus că va plăti datoriile pe care le are, s-a răzgândit. Directorul companiei, însă, susţine că, în 2007, Călin Goia a împrumutat "în marjă" bani de la companie. Adică un client vine cu o sumă pe care compania respectivă o completează, iar banii sunt folosiţi pentru a face achiziţii la bursă.
Printre aceşti investitori în marjă, s-a aflat şi Călin Goia care a beneficiat de un împrumut de 5 miliarde, cu dobândă specificată în contract semnat, asumat cunoscut de domnia sa de 14% pe an.
Firma Broker S.A. este suspendată de la activitatea de bursă datorită unor practici cam de acelaşi gen pe care le încearcă acum.
Dacă valoarea acţiunilor scade sub suma depusă de client, atunci aceştia trebuie să completeze până la suma iniţială. Aşa cum i s-a întâmplat şi lui Călin. Şi pentru că, potrivit directorului companiei, artistul nu şi-a plătit datoriile, ei au mers mai departe.
"Am înaintat la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ o acţiune împotriva dânsului în decembrie 2008 şi în curând se va judeca cazul", susţine directorul SSIF Broker S.A.
Dacă instanţa va da dreptate firmei din Cluj, pe lângă suma împrumutată, cantăreţul va trebui să mai plătească şi penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Dar, având în vedere că trupa Voltaj a câştigat, potrivit presei, numai în 2008 peste jumătate de milion de euro, artistul ar avea de unde să scoată banii.
Observator

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close