Antena 3 CNN Show Showbiz Scurtmetrajul lui Bogdan Mustaţă a câştigat Ursul de Aur la Berlinale

Scurtmetrajul lui Bogdan Mustaţă a câştigat Ursul de Aur la Berlinale

Scurtmetrajul lui Bogdan Mustaţă a câştigat Ursul de Aur la Berlinale
13 Feb 2008   •   10:45

Ursul de Aur pentru scurt metraje la Berlinale a fost câştigat de un român. Regizorul Bogdan Mustaţă a câştigat, marţi seara, Ursul de Aur la Berlinale Shorts cu scurtmetrajul "O zi bună de plajă/ A good day for a swim", o poveste despre trei delincvenţi minori răzvrătiţi împotriva adulţilor. Ei sechestrează un şofer de tir şi o prostituată cu care îşi fac de cap pe o plajă pustie.

Scenariul filmului este semnat de Cristian Mitulescu. "Este un film special, pe care nu-l pătrunzi imediat ce-l vezi, trebuie să te gândeşti câteva minute şi apoi poţi să-l înţelegi", a declarat producătorul Ada Solomon despre "O zi bună de plajă". Ada Solomon a făcut parte din juriul secţiunii -

Ursul de Argint a fost acordat filmului indian"Udedh Bun", regizat de Siddharth Sinha. De asemenea, au fost acordate şi două menţiuni speciale, una pentru filmul portughez "Superfície" de Rui Xavier, şi una pentru "RGB XYZ", film irlandez în regia lui David O?Reilly. La Berlinale Shorts a fost selectat, printre cele 30 de filme, şi "Târziu", de Paul Negoescu.

Bogdan Mustaţă nu se află la prima colaborare cu Cătălin Mitulescu. Ei au lucrat la un alt proiect, "Un balon în formă de inimă", la care el a scris scenariul. Proiectul a primit, în decembrie 2006, un credit în valoare de 1.700.000 lei de la CNC.

Un alt Urs de Aur obţinut de un regozor român îi aparţine lui Cristi Puiu. Acesta a fost premiat în 2004 pentru scurtmetrajul ?Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea?.

Berlinale Shorts este una din secţiunile Festivalului de Film de la Berlin, a cărui ediţie 2008 se desfăşoară în perioada 7 - 17 februarie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close