Antena 3 CNN Show Showbiz Se împlinesc 15 ani de la moartea lui Kurt Cobain

Se împlinesc 15 ani de la moartea lui Kurt Cobain

Se împlinesc 15 ani de la moartea lui Kurt Cobain
Sursa foto: Kurt Cobain
05 Apr 2009   •   18:52

Duminică se împlinesc 15 ani de la moartea lui Kurt Cobain, solistul vocal al trupei Nirvana, care s-a sinucis în 1994 în garajul reşedinţei sale din Seattle. Cu mai puţin de o săptămână înainte de moartea sa, Cobain a fost dat dispărut după ce fugise dintr-un centru de dezintoxicare, unde se internase în urma problemelor pe care le avea din cauza consumului de heroină.

Pe 3 aprilie 1994, soţia sa, Courtney Love, a angajat un detectiv particular să îl găsească, dar cel care a descoperit într-un final cadavrul său a fost un electrician care fusese angajat să instaleze un sistem de alarmă la reşedinţa sa. A lăsat în urma sa o scrisoare de adio, pe care Courtney Love a citit-o miilor de fani care s-au adunat în faţa casei la aflarea tragicei veşti.

Cu toate că autorităţile au declarat oficial că a fost vorba despre o sinucidere, o serie de amănunte şi întrebări rămase fără răspuns au determinat o mare parte a fanilor lui Kurt Cobain să creadă că a fost de fapt vorba despre o crimă. Gurile rele au speculat că asasinatul ar fi fost pus la cale chiar de soţia sa.

Deşi cariera sa muzicală a fost scurtă, Cobain este un personaj emblematic al muzicii rock, fiind numit ?purtătorul de cuvânt al unei generaţii?. El a lăsat în urmă numai câteva albume, dar muzica sa a influenţat întreaga scenă a anilor '90.

Nirvana a devenit repede una din cele mai populare trupe rock ale anilor '90. a fost înfiinţată în anul 1987 în Aberdeen, Seattle. Primul album, "Bleach", a fost lansat în 1989, dar recunoaşterea internaţională a trupei a venit în 1992, odată cu lansarea albumului "Nevermind", care conţine piesa "Smells Like Teen Spirit".

Succesul albumului "Nevermind" a fost o surpriză nu numai pentru membrii trupei, ci şi pentru întreaga industrie muzicală. Alături de albumul "Ten", semnat Pearl Jam, a reprezentat piatra de temelie a curentului grunge, care a cuprins în scurt timp întreaga lume.

Ulterior Nirvana a mai lansat, în 1993, albumul "In Utero", iar în 1994 a lansat albumul "Unplugged in New York".

Kurt Cobain s-a născut în Aberdeen, Washington, pe 20 februarie 1967.

Nirvana - Plateau (Unplugged in New York - 1993)


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sinucidere
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close