Antena 3 CNN Show Showbiz Sean Penn, premiat de Asociaţia Naţională a Criticilor de Film din SUA

Sean Penn, premiat de Asociaţia Naţională a Criticilor de Film din SUA

Sean Penn, premiat de Asociaţia Naţională a Criticilor de Film din SUA
04 Ian 2009   •   14:33

Sean Penn a primit titlul de cel mai bun actor, din partea Asociaţiei Naţionale a Criticilor de Film din Statele Unite. Astfel, el este favorit la premiile Oscar, care vor fi decernate în februarie, anunţă Reuters.
Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat producţiei "Vals cu Bashir/ Waltz With Bashir". "Waltz With Bashir" este un documentar animat care are ca temă amintirile regizorului israelian Ari Folman din perioada în care acesta era soldat şi lupta în războiul care a izbucnit, în 1982, în Liban. Potrivit publicaţiei New York Times, "Waltz With Bashir" este "un film uimitor".
Asociaţiei Naţionale a Criticilor de Film premiile i-a acordat lui Mike Leigh premiul pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu, pentru filmul "Happy-Go-Lucky".
Premiul pentru cel mai bun actor l-a obţinut Sean Penn, pentru rolul politicianului Harvey Milk, din San Francisco, care a militat pentru drepturile homosexualilor şi care a fost asasinat, alături de primarul oraşului, de un coleg politician, în 1978.
Cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit Hannei Schygulla. "Man on Wire" a fost desemnat cel mai bun documentar, iar "Razzle Dazzle" a primit titlul de cel mai bun film experimental.
Premiile acordate de Asociaţia Naţională a Criticilor de Film sunt un bun indicator al viitorilor câştigători ai Oscarurilor. Decernarea Premiilor Oscar vor avea loc pe 22 februarie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close