Antena 3 CNN Show Showbiz Second Life, sursa de inspiraţie pentru noul film regizat de Gore Verbinski

Second Life, sursa de inspiraţie pentru noul film regizat de Gore Verbinski

Second Life, sursa de inspiraţie pentru noul film regizat de  Gore Verbinski
19 Dec 2008   •   17:13

Lumea virtuală Second Life va fi sursa de inspiraţie pentru noul film al regizorului Gore Verbinski. Autorul trilogiei "Piraţii din Caraibe" vrea să exploreze lumea imaginară pe care orice jucător şi-o poate crea în cadrul Second Life, precum şi consecinţele pe care aceasta le poate avea asupra vieţii reale.
Ideea lui Verbinski a pornit de la un material publicat în cotidianul american Wall Street Journal, în 2007. Acesta relata povestea unui bărbat căsătorit, care petrece circa 20 de ore pe zi în faţa calculatorului, interacţionând prin intermediul unui avatar cu utilizatorii Second Life.
Scenariul filmului va fi semnat de Steven Knight. Gore Verbinski a devenit celebru după e a regizat franciza de succes, "Piraţii din Caraibe".
Second Life este o lume virtuală lansată în 2003, în care mari companii internaţionale şi instituţii din întreaga lume îşi testează oportunităţile. Platforma a devenit cunoscută la nivel mondial abia în 2006, odată cu intrarea Ambasadei Suediei în această lume, urmată de o serie de branduri care au început să testeze oportunităţile lumilor virtuale: IBM, Cisco, Microsoft, CNN, Reuters, Wired, Playboy, Peugeot, Mercedes, Vodafone, Orange, ABN, ING, Coca Cola, L'Oreal, Philips, Electrolux şi altele.
Second Life are în prezent peste 15 milioane de conturi înregistrate, economie şi monedă proprie - Linden Dolar. Valoarea tranzacţiilor zilnice se ridică la peste 1,5 milioane de dolari americani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close